Blaaskankercentrum lanceert introductievideo

Het Blaaskankercentrum, een multidisciplinair initiatief van het Erasmus MC Kanker Instituut, presenteert een introductievideo voor nieuwe patiënten. Doel van de video is om verwezen patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun eerste bezoek aan het Blaaskankercentrum.

Het Blaaskankercentrum is in het leven geroepen voor patiënten met een agressieve vorm van blaaskanker (spierinvasief blaascarcinoom). Na het zien van de introductievideo hebben (aanstaande) patiënten een beter beeld bij het Blaaskankercentrum en het eerste intakegesprek, de multidisciplinaire aanpak en de mogelijke behandelingen van blaaskanker. Dr. Joost Boormans, uroloog in het Erasmus MC Rotterdam en het Blaaskankercentrum: “Patiënten komen vanzelfsprekend niet voor hun plezier naar het Blaaskankercentrum. Kanker brengt veel spanningen en onzekerheden met zich mee. Met de video hopen we patiënten meer rust en zekerheid te bieden in de aanloop naar hun eerste bezoek en uiteindelijk het behandeltraject dat het beste aansluit bij de situatie van de patiënt.”

De introductievideo is ook te bekijken op de website van het Blaaskankercentrum:
www.erasmusmc.nl/blaaskankercentrum.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen