Oefenmodellen voor arts-assistenten Meander

Array

Arts-assistenten die in Meander in opleiding zijn tot maag-darm-leverarts, oefenen sinds kort met oefenmodellen voor darm- en maagonderzoek. Het is minder belastend voor de patiënt als de arts de situatie herkent en daar al mee geoefend heeft. Pas als een arts-assistent zijn scopievaardigheidsbewijs heeft, mag hij scopiën (kijkonderzoek) doen bij patiënten.

De simulatiemodellen zijn aangeschaft in afstemming met de Meander Academie en zijn een waardevolle toevoeging aan het bestaande skillslab. “Het skillslab past heel goed binnen onze topklinische activiteiten die de kwaliteit van opleiden en patiëntenzorg op alle fronten verder verbeteren. Wij willen de beste arts-assistenten opleiden”, aldus maag-darm-leverarts Menno Brink. “De moderne opleiding is op maat gesneden, waarbij steeds wordt gekeken naar de fase waarin de arts-assistent qua opleiding verkeert. Alles wordt toegespitst op diens leerdoelen. We streven in alle opzichten naar kwaliteit. ” Ook de arts-assistenten van UMC Utrecht en Antonius zullen gebruik maken van de simulatiemodellen in het Meander.

Oefenmodellen voor arts-assistentenBij een coloscopie onderzoekt een maag-darm-leverarts met behulp van een endoscoop de binnenkant van de darm. Meander Medisch Centrum voert onder meer darmonderzoeken uit voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen