Mantelzorgers krijgen eigen ‘Facebook’

Array

Familienet is nu op de markt met een particuliere versie. Het is een soort ‘Facebook’, maar dan toegespitst op mantelzorgers die met elkaar (en met zorgprofessionals) willen communiceren. De opmars van Familienet begon in de professionele verpleeghuiszorg. De nieuwe trend is nu dat mensen met een zorgvraag steeds langer thuis blijven wonen met hulp van mantelzorgers. Voor hen is Familienet bedoeld. Het is een beveiligde pagina op internet voor bijvoorbeeld je moeder, vader of kind en iedereen die voor hen zorgt. Zie: www.familienet.nl.

Betrokken mantelzorgers kunnen er taken verdelen, overleggen, een agenda bijhouden en belangrijke of leuke informatie delen. “Mantelzorg wordt zo denk ik ook gemakkelijker” aldus Maarten Bloemink, directeur Familienet. “Wie maait het gras, wie brengt moeder naar de huisarts? Dat regel je samen op Familienet. Maar ook foto’s en video’s over het dagelijks leven spelen een belangrijke rol.”

Familienet nu beschikbaar voor iedereen
Familienet bestaat al sinds 2006 en wordt gebruikt in meer dan 500 zorginstellingen in Nederland en België. Vanaf nu kunnen mantelzorgers rechtstreeks een pagina openen. Dat kost (na 30 dagen gratis proberen) 4,95 per maand. “Wij kregen steeds vaker de vraag of we Familienet ook buiten de zorginstelling konden aanbieden.” zegt Maarten Bloemink. ”Daar zijn we mee aan de slag gegaan. We hopen dat onze particuliere versie van Familienet net zo wordt gewaardeerd.”

Over Familienet
Familienet is ontstaan in de praktijk. Maarten Bloemink en zijn broer Hein bedachten Familienet toen hun dementerende moeder Frieda in een verpleeghuis woonde. Zij vonden de communicatie per telefoon onhandig en verwarrend, vooral voor grotere families. Een proef met Familienet op de afdeling van hun moeder sloeg destijds aan en dat motiveerde de broers om het concept uit te bouwen en te verbeteren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen