Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging viert 15-jarig bestaan met landelijke PDS-infodag 7 november

Array

De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB) bestaat dit najaar 15 jaar en viert dat op zaterdag 7 november 2015. U bent welkom op de jubileum-editie van de landelijke PDS-infodag in het Beatrixgebouw in Utrecht. De PDS-infodag is toegankelijk voor iedereen met Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), mensen met PDS-achtige klachten en andere geïnteresseerden.

De PDS-infodag is van 10:00 tot 18:00 uur in het Beatrixgebouw, Montageweg / Jaarbeursplein, direct naast het Centraal Station Utrecht. Het complete programma, het aanmeldingsformulier en meer informatie vindt u op http://bit.ly/pdsdag2015.

Meer jezelf zijn, minder PDS
’s Morgens houden de artsen van de Raad van Aanbeveling van de PDSB enkele leerzame lezingen. U krijgt interessante informatie over Prikkelbare Darm Syndroom en de nieuwste inzichten over mogelijke oorzaken en behandelingen.

’s Middags zijn er verschillende interessante workshops, onder andere gericht op ontspanning. Probeer bijvoorbeeld uit of hypnotherapie of haptotherapie misschien iets voor u is. Of ervaar de positieve werking van yoga, klankschalen of lachen. Wilt u meer weten over de effecten van voeding op PDS-klachten, of beter leren hoe u samen met uw arts over uw behandeling kunt beslissen? Ook dat kan tijdens de PDS-infodag.

Bovendien kunt u de hele dag de informatiemarkt en de opgeblazen darm bezoeken.
Het thema van de dag is Meer jezelf zijn, minder PDS.

Gratis boek
Voor PDSB-leden zijn de kosten voor de infodag € 12,50 per persoon en voor niet-leden € 20 p.p. Introducés krijgen 50% korting op deze prijzen. Bij de toegangsprijs inbegrepen zijn alle lezingen, workshops, informatiemarkt, de hele dag eten en drinken en bovendien ontvangen alle bezoekers een verrassende goodiebag met onder andere een prachtig PDS-gerelateerd boek.
Meld u aan via http://bit.ly/pdsdag2015 of www.pdsb.nl.

Wilt u twitteren over de PDS-infodag? Graag! Gebruik de hashtag #PDSdag en volg de @PDSB.

Over Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
PDS valt onder de functionele buikklachten en is de meest voorkomende chronische darmstoornis. Het wordt ook wel spastische darm, spastisch colon of Irritable Bowel Syndrome genoemd. De belangrijkste klachten zijn buikpijn, een opgeblazen buik, winderigheid, diarree en/of verstopping. PDS gaat vaak gepaard met vermoeidheid en kan een negatieve invloed op de kwaliteit van leven hebben. PDS-patiënten ervaren vaak onbegrip en maatschappelijke problemen.

Over de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB)
De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging is de Nederlandse patiëntenvereniging voor iedereen die te maken heeft met PDS-klachten. Doel van de PDSB is mensen met PDS-klachten steunen in het leven met de aandoening, door onder andere voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Zie www.PDSB.nl.

Bron: pdsb.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen