Van Rijn: ook tien vingers aan de pols in Caribisch Nederland

Array

Staatssecretaris Van Rijn (VWS) brengt de komende dagen een bezoek aan Caribisch Nederland. Zowel op Saba als op Bonaire bezoekt hij bij elkaar zo’n 13 organisaties en initiatieven die zich bezighouden met de zorg voor ouderen, gehandicapten en jeugd. Van een opvang voor tienermoeders tot een dagbesteding voor ouderen.

Van Rijn: “Met nagenoeg alle gemeentebesturen heb ik weleens persoonlijk contact gehad over hoe het in de praktijk gaat met de zorg voor ouderen en jeugd. Om zo samen met alle betrokkenen tien vingers aan de pols te houden. De komende dagen ga ik in datzelfde kader persoonlijk kijken op Saba en Bonaire om te zien hoe de zorg daar in de praktijk is geregeld voor ouderen en jongeren die het nodig hebben. Caribisch Nederland kent een cultuur van actieve vrijwilligers en mantelzorgers. Dat is natuurlijk ook een actueel thema aan deze kant van de oceaan. Ik ben benieuwd wat we over mantelzorg en andere onderwerpen kunnen leren van elkaars ervaringen.”

Programma
Op Saba brengt de staatssecretaris een bezoek aan Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en aan stichting Child Focus. Ook zal hij een bezoek brengen aan verpleeghuis Benevolente The Home. Op Bonaire bezoekt Staatssecretaris Rosa di Sharon, een opvang en verblijf voor tienermoeders. Ook zal hij het wijkteam voor thuiszorg bij Kas di Kuido ontmoeten en bezoekt hij Cocari, een dagbesteding voor ouderen in Rincon. De intramurale woonvoorziening (alle zorgvoorziening binnen een complex) en dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten FKPD en de Jeugd en Gezinsvoogdij /CJG op Bonaire.

Staatssecretaris van Rijn zal op zijn tweede dag op Bonaire, Villa Antonia, een kleinschalige dagopvang, een project van Stichting Verslavingszorg & Psychiatrie Caribisch Nederland en het nieuwe zorgverzekeringskantoor bezoeken. Daarnaast ontmoet hij jongeren en jeugdwerkers van Jong Bonaire. Zijn bezoeken zal hij afsluiten met een bezoek aan Stichting Forsa.

Vanzelfsprekend heeft staatssecretaris Van Rijn op beide eilanden ontmoetingen en gesprekken met de gezaghebbers en de leden van de bestuurscolleges.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen