Treant Zorggroep begint wondpoli in Stadskanaal

Op maandag 12 oktober begint Treant Zorggroep een speciale polikliniek voor wondzorg in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Op deze poli werken diverse zorgprofessionals samen aan de behandeling en zorg van wonden. Uit ervaring blijkt dat multidisciplinaire samenwerking bij complexe wondzorg kwaliteitsverhogend werkt.

Patiënten komen op de wondpoli terecht door een verwijzing van de huisarts of de behandelend specialist. Op de wondpoli worden vooral patiënten behandeld die wonden hebben die slecht of langzaam genezen. Daarbij valt te denken aan diabetische voetwonden, doorligwonden, open beenwonden e.d.

Toegevoegde waarde
Door een goede coördinatie en continuïteit (contact met thuiszorg) in de wondzorg, genezen wonden sneller. De wondconsulent van het ziekenhuis is de spil in dit langdurige genezingstraject. De belangrijkste taken van een wondconsulent zijn het toepassen van wondzorg en wondbehandeling en het coördineren van de wondzorg in de zorgketen.

Op de andere twee ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep (Scheper in Emmen en Bethesda in Hoogeveen) zijn ook wondpoliklinieken. De werkwijze op de drie ziekenhuislocaties is hetzelfde.

Bron: Treant Zorggroep