Bloedstollend nieuws op 1ste landelijke dag Trombose

Array

Op zaterdag 31 oktober aanstaande vindt de eerste Landelijke dag Trombose plaats in congrescentrum Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. De diagnosegroep Trombose van De Hart&Vaatgroep organiseert deze bijeenkomst. Mensen met trombose of trombose-aanleg én hun naasten zijn van harte welkom. Tijdens deze dag wordt uitgelegd hoe bij trombose het evenwicht van bloedstolling verstoord raakt. Ook is er een presentatie van een specialist waarin hij vertelt hoe antistollingsmiddelen de vorming van bloedpropjes afremmen en zo de kans op afsluiting van een bloedvat verminderen. Hoewel trombose over het algemeen wordt beschouwd als een acute, tijdelijke aandoening kunnen zich op lange termijn regelmatig complicaties voordoen.

In de namiddag zijn er verschillende kleine sessies. Deze gaan over stollingsafwijkingen, de lange termijn gevolgen van trombose, het omgaan met trombose, werken met trombose en de combinatie zwangerschap, anticonceptie en overgang met trombose. De bijeenkomst is gratis voor leden van De Hart&Vaatgroep, aan niet-leden wordt een bijdrage van 7,50 gevraagd. Aanmelden doet u via het online aanmeldformulier op http://www.hartenvaatgroep.nl/trombosedag of telefonisch via telnr. 088-11 11 600.

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich zowel landelijk als regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijlmanagement.

Bron: De Hart&Vaatgroep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen