Pivot Park start met realisatie open campus

Array

Vandaag is het Pivot Park officieel van start gegaan met de realisatie van een open campus voor life sciences innovatie. Deze nieuwe fase voor het park is ingeluid door Mirjam Mol-Arts, directeur Pivot Park, en Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss, door middel van de onthulling van het bouwbord.

Op 30 juni 2015 is met de grondverkoop van MSD aan de gemeente Oss een belangrijke stap gezet om Pivot Park versneld zijn spilfunctie als open innovatie campus voor life sciences te kunnen laten vervullen.

Een tweede belangrijke stap is het starten met de fysieke veranderingen voor de ontvlechting van MSD en Aspen, zodat een open campus met een eigen infrastructuur en ecosysteem gerealiseerd kan worden. Na uitgebreide voorbereidingen is nu met de realisatie van deze nieuwe fase voor Pivot Park begonnen.

Spil in open innovatie
De werkzaamheden starten in oktober met de sloop van de sporthal AA op het parkeerterrein aan de Kloosterstraat. Een aantal andere verouderde gebouwen op het Pivot Park-terrein volgen in de loop van 2016. Het terrein wordt opnieuw ingericht om een optimale verbinding binnen de community en naar buiten toe te kunnen garanderen. Bovendien gaan volgens planning vanaf 1 januari 2016 de hekken met MSD en Aspen dicht en de toegangspoorten van Pivot Park blijven dan voortaan overdag open. Op deze manier ontstaat een vrij toegankelijke open campus die bedrijven en kennisinstellingen stimuleert bij het initiëren en doorzetten van gezamenlijke innovatietrajecten.

Broedplaats van kennis, kunde en nieuwe bedrijvigheid
Mirjam Mol-Arts, directeur Pivot Park, is verheugd over de start van deze nieuwe fase voor Pivot Park. “Het Pivot Park is een broedplaats van kennis, kunde en nieuwe bedrijvigheid op zoek naar oplossingen voor actuele gezondheidsvraagstukken, vooral op het gebied van nieuwe medicijnontwikkeling. Een vrij toegankelijke open campus is een belangrijke voorwaarde voor de effectiviteit van zo’n bedrijvig ecosysteem.”

Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss: “De essentie van innovatie is openstaan voor nieuwe gedachten, nieuwe ontmoetingen. Een open park is een must voor samenwerking tussen verschillende disciplines en daarmee voor innovatie. Oss is met deze open campus helemaal een One Stop Shop voor life sciences.”

Over Pivot Park
Pivot Park is in februari 2012 van start gegaan als initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD en vijf partners: de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM, tevens 100 procent aandeelhouder van Pivot Park) en de ministeries van EZ en VWS.

‘Pivot’ betekent spil of draaipunt, iets of iemand waar alles om draait, en dat is exact de functie die Pivot Park voor dynamische life sciences bedrijven wil vervullen. Daartoe biedt het park unieke state-of-the-art kernfaciliteiten én de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan ondernemers in de life sciences. Bedrijven krijgen ruim baan om te starten, te groeien, elkaar te inspireren en een belangrijke bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen