Zien waar gedoneerd geld terecht komt met Charity

0
434

Vanaf vandaag is het met de Charity App van Favoraid voor goede doelen mogelijk om op locatie te laten zien hoe het gaat met de voortgang van de projecten. Op deze manier kan er transparanter worden gecommuniceerd over de besteding van donaties.
Niet alleen de `harde cijfers` maar juist de persoonlijke betekenis van waar het geld terechtkomt.

Martijn Draaisma, één van de oprichters van het platform zegt hierover: “De app maakt het voor goede doelen mogelijk om persoonlijker en met meer beleving te communiceren met de donateur over wat er gebeurt met gedoneerd geld. Op projectniveau worden foto en video updates `uit het veld` gehaald”.

De oprichters proberen het voor donateurs tastbaar te maken waar hun geld precies heen gaat. “De donateur betaalt in feite voor een goed gevoel en dat gevoel wordt teruggegeven Via periodieke updates worden ze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen,”aldus de oprichter.

De huidige techniek maakt het mogelijk om via smartphones authentieke foto`s en video`s te maken. Het is een krachtig instrument om de verslaglegging van goede doelen te optimaliseren en `gevers` te betrekken en te binden.

In de praktijk
Op het platform staan communicatiemedewerkers op het hoofdkantoor en de projectmedewerkers op locatie met elkaar in verbinding. Via de berichtenservice worden concrete opdrachten aan de projectmedewerkers gegeven.

Mocht er op locatie geen internet zijn, dan worden er nog steeds foto`s en video`s gemaakt en opgeslagen op de app. Op een later tijdstip, wanneer internet beschikbaar is, worden de foto`s en video`s automatisch naar het dashboard van het goede doel doorgestuurd.Donateurs ontvangen automatisch een mail met de updates.

Favoraid maakt ontwikkelingsprojecten zichtbaar voor o.a. Nationaal MS fonds, Cordaid, Liliane Fonds en de Eye care foudation Downloaden en gebruiken
De app is beschikbaar voor Google Android in de Google play store en voor iOS in de Apple store.
Om de app te gebruiken dien je een account bij Favoraid te hebben.

Bron: Favoraid

Vorig artikelStraf mantelzorger niet via WOZ
Volgend artikelProefdiervrij herkennen van stoffen die contactallergie veroorzaken mogelijk
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.