Mogelijke doorbraak Lymebestrijding

Array

Een inenting moet ervoor zorgen dat je een seizoen lang beschermd bent tegen de ziekte van Lyme. Het middel is al veelvuldig op muizen getest en bleek daarbij succesvol. Vanaf volgend jaar willen de onderzoekers van non-profit instituut MassBiologics starten met het testen op mensen.

Géén vaccin
Het middel heeft een unieke werking: “Dit is geen vaccin en heeft veel voordelen ten opzichte van een vaccin” zei Dr. Mark Klempner van MassBiologics tegen het NBC. “Een vaccin bevat de ziekte zodat het lichaam immuun wordt.” Dit middel bevat antistoffen voor Lyme en maakt je lichaam direct immuun na een inenting. Zelfs meerdere beten van besmette teken bleek de muizen niet ziek te maken. Het middel moet elk jaar opnieuw worden ingebracht om effectief te zijn. Het is niet de eerste keer dat een middel tegen Lyme is ontwikkeld. Deze is echter van de markt gehaald omdat het klachten zou hebben veroorzaakt.

Bron: StopdeTeek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen