SLAZ & OLVG verder onder één naam: OLVG

Array

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam gaan samen verder als één ziekenhuis, onder de naam OLVG. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis heet voortaan OLVG, locatie West. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis heet voortaan OLVG, locatie Oost. Vandaag werd het startschot gegeven voor het de gezamenlijke toekomst met de feestelijke onthulling van het nieuwe logo.

Beide locaties blijven 24/7 basiszorg bieden, zoals Spoedeisende Hulp, Intensive Care en de centra voor moeder en kind. Patiënten behouden hun vertrouwde artsen en contactpersonen. Ook afspraken vinden op de bekende locatie plaats. Om de best mogelijke zorg te bieden, is er vanaf 19 oktober één gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier. Daardoor zijn medische gegevens altijd direct beschikbaar waar dat nodig is, op elke locatie en afdeling van het ziekenhuis. Alle gegevens zijn vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk en streng beveiligd.

nieuw logio let op olvg

Nu in Oost én in West: het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis zijn nu samen OLVG

De fusie van de twee Amsterdamse ziekenhuizen maakt het mogelijk de kwaliteit van zorg, opleiding en onderzoek verder te verbeteren. Door de samenwerking kan het OLVG verder specialiseren, waardoor steeds hogere kwaliteit van zorg kan worden geboden bij complexe behandelingen. Ook kunnen patiënten dag én nacht rekenen op acute medische zorg door specialistische teams.

Gedeelde historie
Al ruim anderhalve eeuw staan beide ziekenhuizen midden in de samenleving van uniek Amsterdam. Samen hebben zij de ambitie om hét toonaangevende stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam te zijn en te blijven. Deze unieke positie blijkt uit het feit dat het OLVG medische zorg biedt aan circa 500.000 patiënten. De Spoedeisende Hulp-afdelingen van beide locaties vormen samen de grootste SEH van Nederland. De cardiologen van het Hartcentrum voeren jaarlijks 2200 dotterbehandelingen uit en 300 ablaties. Per jaar worden ruim 800 openhartoperaties uitgevoerd. In ons Neurocentrum worden jaarlijks 900 patiënten met een beroerte opgenomen. Jaarlijks vinden er zo’n 6000 bevallingen plaats in ons ziekenhuis: 65% van de nieuwe Amsterdammers wordt in OLVG geboren. Voor achtergrondinformatie over de fusie kunt u terecht op www.beterinamsterdam.nl

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen