Briljante Mislukkingen Award Zorg 2015 open voor indiening

ZonMw organiseert samen met het Instituut voor Briljante Mislukkingen voor het derde jaar de ‘Briljante Mislukkingen Award Zorg’. Inzending staat open tot 1 december 2015.

Van mislukkingen kan je leren maar daar is lef voor nodig en een open dialoog. Op het delen van mislukkingen rust een taboe. Met de Briljante Mislukkingen Award proberen de organisatoren de gene te doorbreken, want een falend project is lang niet altijd gevolg van ondoordacht denken en handelen. Juist mislukte projecten zorgen uiteindelijk vaak voor vooruitgang.

Project aanmelden
Is uw leerervaring briljant? Doe mee en meld uw project aan. Elk mislukt project waarvan geleerd kan worden, komt in aanmerking. Iedereen die werkt in een innovatieproject of onderzoek op gezondheid en zorg kan meedoen.

Stuur voor 1 december 2015 een E-maile-mail en beantwoord de volgende vragen:

Wat was de intentie?
Welke aanpak is gekozen om dat doel te bereiken?
Wat was het resultaat? En hoe week dat af van wat u hoopte te bereiken?
Welke lessen heeft de mislukking opgeleverd? En wat kunnen anderen ervan leren?

Ondersteuning
Na inzending wordt u geholpen om de case geschikt te maken voor nominatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Bas Ruyssenaars 06 14 21 33 47.

Laat u inspireren
In 2014 won interventieradioloog prof. Jim Reekers de Award met een nieuwe behandelmethode voor vleesbomen in de baarmoeder. Over zijn ‘mislukking’ en andere inzendingen in 2014 stelde ZonMw een digitale publicatie samen.

Uitreiking
De Award wordt feestelijk uitgereikt in het voorjaar van 2016. De precieze plaats, dag en tijd volgen nog.
Innovatievermogen versterken

Transparantie over ‘fouten’ en het delen van ervaringen zal het innovatievermogen in de zorg versterken. Met de uitreiking van de Award willen ZonMw en het Instituut voor Briljante Mislukkingen hieraan bijdragen.
Meer informatie

Informatie over de prijs vindt u op de website van het Instituut voor Briljante Mislukkingen.
Digitale publicatie Briljante Mislukkingen Award Zorg 2014.

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen