Kevin Ariën ontvangt wetenschapscommunicatie-prijs KVAB

Array

Prof. Kevin Ariën, viroloog aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG), ontvangt op woensdag 21 oktober de jaarprijs wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB).

ArienKevin Ariën ontvangt de prijs voor zijn wetenschappelijk advies voor de tv-serie Cordon en de talrijke duidingsacties rond de serie en de ebola-epidemie die in maart 2014 uitbrak in West-Afrika. Ariën schreef onder andere een blog, stond de pers regelmatig te woord en vertelde het publiek alles over virussen tijdens de Dag van de Wetenschap 2014. Hiermee brengt hij virologie op een toegankelijke manier bij het grote publiek, aldus de jury.

De laureaten van deze prijs blinken uit op het vlak van wetenschapscommunicatie en dragen zo bij aan de plaats van de wetenschap binnen de samenleving. Prof. Ariën wordt in de namiddag van woensdag 21 oktober 2015 samen met de 13 andere laureaten van de jaarprijzen wetenschapscommunicatie gehuldigd in het Paleis der Academiën in Brussel. De winnaars werden op 2 juli bekend gemaakt tijdens de summer school wetenschapscommunicatie “Zeg ’t eens / Let’s Talk Science” van de Vlaamse Universiteiten.

Recente artikelen