De Tweede Kamer moet nodig ‘halt’ toeroepen aan verhoging eigen risico

Array

Het eigen risico loopt alleen maar op sinds het in 2008 is ingevoerd. In het jaar 2012 was er ook een forse verhoging zichtbaar. Het wordt voor de Nederlandse bevolking steeds lastiger om dit zelf te financieren. Mensen gaan minder snel naar een arts of nemen de medicatie niet die ze nodig hebben voor verbetering van de lichamelijke gesteldheid.

Nog veel schulden
De bevolking heeft nog te maken met veel schulden die afbetaald moeten worden. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat eind maart 2015 de schulden ruim 742 miljard euro bedroegen. Dit was 2 miljard meer dan het kwartaal ervoor. De combinatie van de verhoging van het eigen risico en de toename van de schulden die nog afbetaald dienen te worden, zorgt ervoor dat het aantal wanbetalers hierdoor alleen maar meer stijgt. Meldt mw. Hildemond van www.vergelijken-zorgverzekering.net.

Onduidelijkheid zorgpolissen
Het idee achter het invoeren van het eigen risico komt nog niet tot zijn recht. Er wordt nog niet bewuster omgegaan met de zorg volgens minister Schippers. Of in elk geval zijn de gevolgen hiervan niet merkbaar. Dit kan het gevolg zijn van de slechte transparantie of te weinig informatie van zorgverzekeringen. Hierdoor weten mensen niet waar voor ze precies verzekerd zijn. Het aanbod van verschillende en onduidelijke zorgpolissen draagt hier ook niet aan bij.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen