Stilstaan bij vragen rond leven en sterven

Array

‘Door te leven in een besef van sterfelijkheid, kom je dichter bij de essentie van het leven.’ Kristien Hemmerechts

Dinsdag 27 oktober verschijnt Over de dood gesproken; Stilstaan bij vragen rond leven en sterven, geschreven door journalist Rob Bruntink. Het boek is een bewerking van de exclusieve ‘Elckerlijck’-lezingen die VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) sinds 2007 organiseerde. Prominente Nederlanders en Vlamingen, onder wie Arjan Erkel, Bert Keizer, Cees Dekker en Kristien Hemmerechts, spraken daar over leven en dood.    Wat is de verhouding tussen leven en dood? Bestaat de hemel? Is er een ziel? Deze en andere vragen passeerden de revue in de ‘Elckerlijck’-lezingen. Iedere spreker koos zijn of haar eigen insteek: wetenschappelijk, levensbeschouwelijk, kunstzinnig of filosofisch.

De lezingen bieden geen pasklare antwoorden maar draaien vooral om verwondering. De bijzondere verhalen in deze bundel zullen velen inspireren en uitnodigen het gesprek aan te gaan.

boekBekijk het inkijkexemplaar

Elckerlijckcongres
Op 29 oktober organiseert VPTZ Nederland het Elckerlijckcongres in samenwerking met de Coalitie Van Betekenis tot het Einde in het Achmea Congrescentrum te Zeist. Het thema is ‘Samen van betekenis zijn in de laatste levensfase’. Het congres kan gezien worden als de opvolger van de Elckerlijck –lezingen. Tijdens het congres zal het eerste exemplaar worden uitgereikt  aan Ria Bremer.

VPTZ Nederland is de landelijke vereniging van organisaties voor vrijwillige palliatieve terminale zorg, thuis of in hospices.

Rob Bruntink, hoofdredacteur van Pallium en schrijver van diverse boeken, heeft dit boek in opdracht van het VPTZ geschreven.

Bron: uitgeverijtenhave.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen