Zorgverzekeraars stellen nu gezamenlijk durfkapitaal beschikbaar voor zorginnovaties

Array

“Zorgen dat zorgverzekeraars gezamenlijk durfkapitaal beschikbaar stellen voor zorginnovaties“. Dat is wat Teun Teunis, chirurg in opleiding en oprichter van PATIENT+, zou doen als hij de baas zou zijn van de zorg. De uitdagingen in de zorg (h)erkennen we steeds vaker. Maar wat zou jij doen om die uitdagingen het hoofd te bieden? Op 3 november a.s. verschijnt het boek ‘Als ik de baas zou zijn van de Zorg’.

Het boek geeft 33 perspectieven op vernieuwing in de zorg. Van sociaal-serieel zorgondernemer tot ervaren patiënt; van orthomoleculair voedingsdeskundige tot medisch antropoloog; van emeritus hoogleraar gezondheidszorg tot de ‘Iceman’. Ab Klink, oud-minister van Volksgezondheid, leidt het boek in met de woorden: “In deze mooie publicaties vindt u antwoorden. Misschien zelfs: dé antwoorden”.

Rob-van-DrunenUitdagingen in de zorg
De vrije artsenkeuze staat onder druk, presentie maakt noodgedwongen plaats voor protocollen en de kosten in het zorgbudget nemen toe, evenals het aantal ziekten dat is toe te schrijven aan levensstijl. Dit vraagt om een nieuw licht op de zaak, aldus Rob van Drunen, ondernemer en organisatiespecialist. Hij heeft de vraag “Wat zou jij doen als jij de baas zou zijn van de Zorg?“ voorgelegd aan een gevarieerd gezelschap. Want geeft Rob aan: “Ieder kind heeft er vroeger toch wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om de ‘baas’ van de wereld te zijn? Je zou er voor zorgen dat iedereen blij en gezond zou zijn, dat niemand ongelukkig was.”

Als baas van de Zorg
Aad Koster zou cliënten zelf de baas van hun eigen budget laten zijn, Jaap Maljers zou regelen dat zorg vrij verkrijgbaar is buiten het basispakket, Peter Kapitein zou de kankerzorg sterk concentreren, Ivan Wolffers zou alle tussenpersonen uit beslissingsbevoegde posities halen, Juglen Zwaan zou een stoplichtsysteem op levensmiddelen plaatsen, Wim Hof zou de inhoud van gezondheidsgerelateerde studies aanpassen en Corinne van den Bergh zou oog hebben voor de angst en woede die leeft onder de werknemers en patiënten.

Rob van Drunen
Rob van Drunen is ondernemer, en werkt als organisatiespecialist bij House of Performance. Hij richt zich op het stimuleren en faciliteren van bewustzijn en maatschappelijke vernieuwing. Dit vanuit de overtuiging dat de negatieve ontwikkelingen, en daarmee de uitdagingen van deze tijd, in de basis vragen om een nieuw niveau van bewustzijn.

Over het boek

Het boek is te bestellen via www.alsikdebaaszouzijnvan.nl

Verkoopprijs: €11, excl. portokosten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen