Invloed patiënt op zorgbehandeling

Array

Gezondheidsstudio Tergooi: boekpresentatie De Power Patiënt

Discussieavond over invloed patiënt op eigen zorgbehandeling
Hilversum, 2 november 2015 – Hoe vind je een arts die je bij je past? En hoe krijg je als patiënt een actieve rol bij je eigen behandeling? Op woensdag 11 november houdt de Gezondheidsstudio van Tergooi een discussieavond rond het boek De Power Patiënt van Wil Konings. Hierin stelt de auteur dat mensen die zèlf de regie nemen in het eigen zorgtraject een beter passende behandeling krijgen. En sneller beter zijn.

Dat patiënten veel baat hebben bij een actieve rol in hun eigen behandeling is overigens niet alleen goed voor hun eigen gezondheid, maar ook voor het werkplezier van artsen en verpleegkundigen èn voor de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Toch is het voor veel mensen lastig het heft in eigen hand te nemen.

Over dit onderwerp gaat de auteur deze avond in gesprek met Dianda Veldman, directeur-bestuurder van patiëntenfederatie NPCF, Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid voor de PvdA en Hans Carpay, neuroloog in Tergooi. Ook ervaringsdeskundigen en mensen uit het publiek komen uitgebreid aan het woord.

Wil Konings kent de zorg door en door, vanuit verschillende rollen. In de Power Patiënt legt zij aan de hand van de Power Piramide en concrete adviezen uit hoe een patiënt tijdens het zorgproces goede resultaten kan behalen. Het boek bevat veel verhalen, van zowel patiënten als artsen. De verhalen zijn herkenbaar en laten zien welk effect een actieve houding op de eigen behandeling heeft.

Het boek behandelt de stappen die een patiënt moet zetten om de optimale zorg voor zichzelf te regelen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, bevat elk hoofdstuk extra informatie: hoe te handelen als je zelf niet ziek bent, maar bijvoorbeeld je kind, partner of ouder? Ook is er speciale aandacht voor de vraag ‘wat te doen’ als je zelf de regie niet kunt voeren, bijvoorbeeld als je buiten bewustzijn bent.

Na afloop is er gelegenheid om het boek van Wil Konings tegen gereduceerde prijs aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. Op donderdag 12 november signeert Wil Konings tussen 14:00 en 16:00 uur haar boek in de centrale hal van Tergooi, locatie Hilversum.

Informatie boekpresentatie de Power Patiënt

SprekersWil Konings, auteur

Dianda Veldman, patiëntenfederatie NPCF

Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid PvdA

Hans Carpay, neuroloog Tergooi

GespreksleiderThomas Braun
DatumWoensdag 11 november
Tijd20:00 – 21:30 uur
Zaal open19:30 uur
Locatie‘De Vorstin’, Koninginneweg 44 1211 AS Hilversum
EntreeGratis
AanmeldenIn verband met de organisatie bij voorkeur aanmelden via www.tergooi.nl/agenda
VragenHeeft u vragen aan Wil Konings, Lea Bouwmeester, Dianda Veldman of wilt u meepraten? Doet u dat dan via twitter met #gspowerpatiënt

Boekgegevens:
Uitgever: De Gezonde Pers
ISBN:  978-90-823503-0-2
Prijs: € 17,95 (introductieprijs op de avond in De Vorstin € 15,00)
De Power Patiënt ligt vanaf donderdag 12 november in de boekhandel
Informatie over het boek: www.powerpatient.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen