Katja Hoorn is het nieuwe lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Kentalis.

Array

Katja Hoorn (40) is op dit moment directievoorzitter van Cordaan Thuiszorg in Amsterdam. Haar focus ligt hierbij op het veranderingsproces, om de organisatie in sterk veranderende omstandigheden in de zorg naar een nieuwe toekomst te loodsen.
Daarvoor was zij onder meer directeur van Amsterdam Thuiszorg, waar zowel klantgerichtheid als het versterken van de bedrijfsmatige kant een belangrijk thema was.

Hoorn is opgeleid als psycholoog met specialisme Arbeids-en organisatiepsychologie en heeft daarna onder meer een MBA afgerond.
Termen als cliëntgerichtheid, organisatieverandering, cultuurverandering en marktbewerking vormen een rode draad in haar loopbaan, waarin ze onder andere werkte als extern adviseur en projectleider bij Human Capital Group.

Katja Hoorn start haar werkzaamheden voor Kentalis in januari 2016 en zal samen met Henk Bakker, voorzitter Raad van Bestuur, het bestuur vormen.

Pieter van Geel, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Hoorn zal nieuwe dynamiek in de organisatie brengen; ze heeft precies de ervaring en persoonlijkheid die wij nodig hebben om in veranderende tijden een klantgerichte en succesvolle koers te varen. Wij zijn verheugd dat zij ons komt versterken en heten haar van harte welkom.”

Over Kentalis
Kentalis is een landelijke organisatie en al 225 jaar specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid of doofblindheid. Of zij hebben moeite met taal en spraak (taalontwikkelingsstoornis), mogelijk in combinatie met andere beperkingen. Kentalis biedt hen een scala aan mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Daarnaast deelt de organisatie haar kennis en expertise met andere professionals: nationaal en internationaal. Kentalis heeft als doel dat iedereen kan meedoen aan de samenleving.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen