Livestream Isala Publieksacademie Rug- en nekhernia maandag 9 november 19:30 uur

Lage rugpijn, scherpe pijn in de arm, krachtverlies of een doof of prikkelend gevoel. Een kleine greep uit de klachten van patiënten die kunnen wijzen op een rug- of nekhernia. Maar wat valt er aan te doen? De impact op het dagelijks functioneren kan flink zijn. Denk maar aan werk, hobby’s en de thuissituatie. Een groot misverstand is dat herniaklachten automatisch leiden tot een operatie. Er zijn meer mogelijkheden. Soms is niets doen ook een optie. En als je dan toch geopereerd wordt, welke technieken zijn er dan?

Onze neurochirurgen bepalen samen met u een behandeling die het beste bij uw klachten past. Dat doen ze in nauwe samenwerking met neurologen uit Zwolle, Meppel en de wijde regio. Uw zorgvraag staat centraal.

Publieksacademie
Tijdens de lezing van 9 november vertellen onze sprekers u graag meer hierover.

De sprekers op deze avond zijn neuroloog Jeroen Trip en neurochirurgen Martin Podlogar en Dharmin Nanda. Trip werkt als neuroloog in het Isala Diaconessenhuis en werkt nauw samen met de neurologen en neurochirurgen in Zwolle. Beide neurochirurgen werken in Isala in Zwolle. Nanda houdt daarnaast spreekuur in het Isala Diaconessenhuis. De neurochirurgen van Isala bieden zorg aan mensen die wonen in een gebied dat zich uitstrekt van Lelystad tot Apeldoorn en van Harderwijk tot Hardenberg. Hersenchirurgie, vasculaire chirurgie en wervelkolomchirurgie worden in volle omvang beoefend.

De Publieksacademie is een initiatief van Isala. Het zijn laagdrempelige lezingen over allerlei zorgthema’s, besproken door artsen en medewerkers van Isala die weten waar ze over praten én die weten hoe ze een verhaal moeten brengen.

Gratis livestream
Niet iedereen kan fysiek aanwezig zijn bij de lezing. Soms vanwege ziekte, soms omdat de zaal vol zit of vanwege de reistijd. Om toch zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken is de Publieksacademie ook te volgen via een gratis livestream.

Op maandag 9 november a.s. om 19.30 uur wordt de live-uitzending automatisch beschikbaar gesteld. Vooraf is er een wachtscherm te zien met aankondiging van datum en tijdstip van de uitzending. Na afloop van de lezing staat er een week lang de melding ‘bedankt voor het kijken’.
U kunt de uitzending na een week terugzien op www.isala.nl/lezingterugzien.

Bron: Isala

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen