Meander MC volgens Elsevier beste ziekenhuis van Nederland

Meander Medisch Centrum in Amersfoort is wederom een van de beste ziekenhuizen van Nederland, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier. Op het gebied van up-to-date medische zorg, veiligheid en patiëntgerichtheid behaalt Meander de maximale scores.

Frank de Reij, CEO van Meander Medisch Centrum noemt dit “een prestatie van formaat.

Ik ben trots op al onze artsen, verpleegkundigen en alle andere medewerkers die ook in dit nieuwe ziekenhuis de kwaliteit van onze zorg onverminderd hebben waargemaakt. Zij hebben gezamenlijk gezorgd voor dit mooie resultaat.”

Het Elsevier-onderzoek ‘De Beste Ziekenhuizen’ is een jaarlijkse meting met als doel om een representatief beeld te krijgen van het functioneren van een ziekenhuis. Elsevier baseert de beoordeling op de zogeheten prestatie-indicatoren waarover ziekenhuizen verplicht zijn informatie aan te leveren aan onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit jaar zijn bijna 400 indicatoren gebruikt voor het onderzoek. Bij de beoordeling van de ziekenhuizen zijn ook de volumenormen voor operaties meegenomen. Dat zijn minimale aantallen operaties die medisch specialisten volgens wetenschappelijke verenigingen moeten halen per jaar om voldoende ervaring en routine te hebben om de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen. Meander voldoet aan al deze volumenormen.

De indicatoren en de volumenormen leiden samen tot een eindoordeel op twee pijlers: de patiëntgerichtheid en de medische zorg. Bij patiëntgerichtheid gaat het om de dienstverlening, de informatieverstrekking aan de patiënt en de wachttijden voor een behandeling. De tweede pijler voor het eindoordeel is medische zorg, waarbij het gaat om de veiligheid van de patiënt en om de effectiviteit (werkt het ziekenhuis volgens de geldende inzichten). Voor beide pijlers heeft Meander de maximale score behaald.

De resultaten van het Elsevier-onderzoek zijn online te vinden op besteziekenhuizen.elsevier.nl.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

www.meandermedischcentrum.nl  Twitter: @MeanderMC  Facebook: /MeanderMC Instagram @meander_mc LinkedIn: Meander_Medisch_Centrum YouTube: MeanderMC

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen