Verscherpt toezicht Zorg Stichting Vivence (ZSV), locatie Borculo, opgeheven

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Zorg Stichting Vivence (ZSV), locatie Borculo, opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg.

Op 30 juni 2015 stelde de inspectie ZSV, locatie Borculo, voor vier maanden onder verscherpt toezicht. Er waren structurele tekortkomingen in de zorg en op verbetering daarvan werd te weinig gestuurd. Zo was de medicatieveiligheid niet geborgd, waren cliëntdossiers niet op orde, sloot de deskundigheid onvoldoende aan bij de zorg die de cliënten nodig hadden en waren er veel wisselingen in de inhoudelijke ondersteuning.

Op 22 september 2015 bezocht de inspectie ZSV, locatie Borculo opnieuw om te toetsen of de gewenste verbeteringen waren doorgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat zaken goed zijn opgepakt. De deskundigheid en de cliëntdossiers voldoen nu aan de normen en de medicatieveiligheid is sterk verbeterd. De inspectie heft daarom het verscherpt toezicht op, maar blijft de vorderingen bij Zorg Stichting Vivence (ZSV), locatie Borculo, volgen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen