Kamer onder de indruk van videoboodschap over regeldruk

Leden van vrijwel alle fracties in de Tweede Kamer hebben dinsdag een digitale petitie over regeldruk voor mensen die zorg nodig hebben bekeken en in ontvangst genomen.

De petitie van Patiëntenfederatie NPCF, het Landelijk Platform GGz, Ieder(in) en Per Saldo was in de vorm van een videoboodschap. Daarin geven patiënten en mantelzorgers aan hoeveel moeite ze moeten doen om hun zorg goed te regelen.

De Kamerleden toonden zich onder de indruk van de verhalen van mensen over de dagelijkse problemen om de zorg te regelen. En ze gingen in gesprek met twee hoofdrolspelers uit de video. Zij kregen zo de kans hun problemen nog eens extra toe te lichten.

Leden van de vaste Kamercommissie voor VWS bekeken de video in de Statenhal van de Tweede Kamer. Ze keken belangstellend naar de boodschap, zowel vanwege de gekozen vorm – een videobrief – als vanwege de inhoud.

“Ik dacht dat ik het allemaal wel goed op het netvlies had, maar als je het dan van de patiënt zelf hoort, merk je dat je lang niet alles weet”, zei PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester. De Kamer praat deze week over de administratieve lastendruk voor cliënten in de zorg.

Bij de aanbieding van de videobrief vroegen directeur Dianda Veldman van Patiëntenfederatie NPCF en directeur Aline Saers van Per Saldo aandacht van de Kamer voor de bureaucratie waarmee patiënten te maken krijgen.

> Zie ook Aanbieding videobrief Regeldruk: ttps://www.npcf.nl/nieuws/ik-ben-alleen-maar-aan-het-uitleggen-van-jongens-ik-kan-het-echt-niet

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen