Lancering cliëntenportaal mijnReade

Reade lanceert cliëntenportaal mijnReade en biedt de cliënt hiermee belangrijke online mogelijkheden
Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, gaat met haar tijd mee en biedt cliënten vanaf heden een aantal online mogelijkheden met het nieuwe cliëntenportaal mijnReade. Cliënten vanaf 18 jaar kunnen via mijnReade afspraken, laboratoriumuitslagen en informatiefolders inzien, persoonsgegevens wijzigen en vragenlijsten invullen voor de behandelend arts. Voor het behoud van veiligheid en privacy kan de cliënt alleen inloggen met DigiD. De lancering van het cliëntenportaal is een eerste stap naar het vergroten van de eigen regie en participatie van cliënten in hun zorgproces en kwaliteit van leven.

Het portaal mijnReade is toegankelijk via mijnreade.nl en de website van Reade: www.reade.nl.

Reade is sinds 1 juli 2015 gestart met mijnReade en de reacties van zowel de cliënten als medewerkers zijn zeer positief en enthousiast. Cliënten ervaren met name de voordelen van de toegang tot allerlei belangrijke gegevens, zoals bloeduitslagen, waar en wanneer het hen uitkomt. Aan de andere zijde houden artsen meer tijd over om goede zorg te leveren. Zo is reumatoloog dr. W. Bos bijvoorbeeld zeer tevreden met mijnReade omdat vragenlijsten nu grotendeels digitaal, voorafgaande aan het bezoek, worden ingevuld en direct in het dossier verwerkt worden. Hierdoor kan de reumatoloog zich goed voorbereiden op de afspraak met de cliënt en zich puur richten op de behandeling van de cliënt.

Het portaal wordt nu al door meer dan 400 ‘unieke’ bezoekers per maand bezocht en er zijn ruim 1100 vragenlijsten ingevuld. Deze aantallen stijgen maandelijks. Cliënten die nog niet bekend zijn bij Reade kunnen zich heel eenvoudig registreren via mijnReade om zo een eerste afspraak met de reumatoloog te maken. Reade heeft alle pijlers gericht op de verdere ontwikkeling van mijnReade en verkent de nieuwe online mogelijkheden voor de uitbreiding van het cliëntenportaal.

Over Reade: Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Reade heeft twee hoofdvestigingen en een groot aantal nevenvestigingen in algemene ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. Ook wordt specialistische zorg aangeboden in diverse scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Door dit netwerk is de organisatie in staat de juiste zorg dichtbij huis van de cliënt aan te bieden. Reade levert daarnaast een onmisbare bijdrage aan de innovatie van de revalidatiegeneeskunde en reumatologie, en speelt een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken. Reade is de nieuwe naam voor de organisatie die in ontstaan uit de fusie tussen Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en het Jan van Breemeninstituut (JBI), en werkt intensief samen met VUmc.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen