Ziekenhuisbehandelingen, wat zijn de kosten?

0
2100

De zorgverzekering, iedere Nederland van 18 jaar en ouder is verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. Daarnaast kan je een aanvullende verzekering afsluiten. Om je te verzekeren voor zorg die niet in het basispakket van de zorgverzekering zit.

DBC en DOT
De verschillen in medische zorg zijn groot: van het aanleggen van gips bij een gebroken been tot aan een transplantatie van een nier of lever. Dit geldt ook voor de kosten ervan. Juist omdat deze zorg zo varieert en het kan voorkomen dat je meerdere behandelingen per jaar nodig hebt, worden de rekeningen voor deze behandelingen gebundeld. Dit wordt DBC genoemd en staat voor Diagnose Behandel Combinatie (DBC).

De afgelopen jaren is de opvolger van het DBC systeem ingevoerd. Dit nieuwe systeem, DOT, wordt vanaf 1 januari 2012 ingevoerd voor de medisch specialistische zorg in Nederland. Het is geen volledig nieuw systeem, maar een doorontwikkeling van de huidige DBC’s. In het DOT systeem wordt aan de hand van de diagnose en de uitgevoerde zorgactiviteiten een zorgproduct afgeleid. Dit betekent ook dat een vergelijkbare diagnose bij een ander medisch specialisme met een vergelijkbare behandeling tot hetzelfde zorgproduct kan afleiden. Door deze methodiek te hanteren ontstaan ongeveer 3500 zorgproducten. Dit in tegenstelling tot het veelvoud aan DBC’s die gedeclareerd kunnen worden. Net als in het DBC systeem worden aparte bedragen gedeclareerd voor de ziekenhuiskosten en het honorarium.

In de DBC en DOT staan de belangrijkste zorgactiviteiten van de behandeling beschreven. Het DBC-DOT bepaalt of een behandeling in de basis- of aanvullende verzekering zit.

Veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen
Veel consumenten hebben geen idee wat de kosten van een ziekenhuisbehandeling zijn. UnitedConsumers heeft een infographic ontworpen met een overzicht van tarieven van 10 veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen.

Infographic veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen

Op de website van UnitedConsumers vind je meer informatie en een overzicht van tarieven van 30 veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen.

 

UnitedConsumers is een consumentencollectief met 500.000 deelnemers. Door dit grote aantal deelnemers bedingen zij korting op vaste lasten als energie, zorg- en autoverzekering, brandstof en mobiele telefonie. Door vasten lasten groots in te kopen, geven zij het voordeel terug aan de consument.

Over UnitedConsumers
UnitedConsumers is opgericht door Bas Poell en Paul van Selms in 2000. In dat jaar opperden zij het idee
om via internet korting op tanken aan te bieden. Binnen een jaar zijn er 25 tankstations aangesloten. Naarmate de jaren vorderen, worden er meerdere producten aan het kortingassortiment van UnitedConsumers toegevoegd.

In 2002 wordt er ook stroom met korting aangeboden en vanaf 2003 biedt UnitedConsumers ook korting op mobiele telefonie. In 2004 wordt de gasmarkt vrijgegeven en wordt aardgas aan het pakket toegevoegd. Het nieuwe zorgstelsel van 2006 zorgt ervoor dat UnitedConsumers de zorgverzekering van VGZ kan aanbieden. In ditzelfde jaar volgt ook korting op autoverzekeringen.

Werkwijze UnitedConsumers
Deelnemers van UnitedConsumers krijgen korting op autoverzekeringen, de zorgverzekering, energie, mobiele telefonie en brandstof. De korting verrekenen zij niet direct met de prijs, maar ontvang je in jouw persoonlijke kortingstegoed. Op deze manier spaar je ongemerkt een mooi bedrag per jaar!

Heb je een bedrag van € 25,00 of meer gespaard, dan kun je jouw korting laten uitbetalen. Je bepaalt zelf wanneer je de korting laat uitbetalen: iedere maand een beetje of een paar keer per jaar een groter bedrag.

Bij UnitedConsumers:

Is iedereen welkom: het collectief is er voor en door consumenten
Kun je eenvoudig besparen: UnitedConsumers maakt vaste lasten betaalbaar
Is afspraak ook echt afspraak: ze zeggen wat ze doen en ze doen wat ze zeggen
Staan ze altijd voor je klaar: UnitedConsumers is altijd bereikbaar voor vragen en persoonlijk advies

Adresgegevens:
Luchthavenweg 20
5657 EB Eindhoven
040 – 235 05 60
www.unitedconsumers.com
info@unitedconsumers.com

Dit bericht is gesponsorde content van United Consumers
BRONUnited Consumers
Vorig artikelReAttach methode krijgt wetenschappelijke waardering uit buitenland
Volgend artikelFeestelijke opening kindvriendelijke wachtkamer SFG
UnitedConsumers is een consumentencollectief met 500.000 deelnemers. Door dit grote aantal deelnemers bedingen zij korting op vaste lasten als energie, zorg- en autoverzekering, brandstof en mobiele telefonie. Door vasten lasten groots in te kopen, geven zij het voordeel terug aan de consument. Over UnitedConsumers UnitedConsumers is opgericht door Bas Poell en Paul van Selms in 2000. In dat jaar opperden zij het idee om via internet korting op tanken aan te bieden. Binnen een jaar zijn er 25 tankstations aangesloten. Naarmate de jaren vorderen, worden er meerdere producten aan het kortingassortiment van UnitedConsumers toegevoegd. In 2002 wordt er ook stroom met korting aangeboden en vanaf 2003 biedt UnitedConsumers ook korting op mobiele telefonie. In 2004 wordt de gasmarkt vrijgegeven en wordt aardgas aan het pakket toegevoegd. Het nieuwe zorgstelsel van 2006 zorgt ervoor dat UnitedConsumers de zorgverzekering van VGZ kan aanbieden. In ditzelfde jaar volgt ook korting op autoverzekeringen. Werkwijze UnitedConsumers Deelnemers van UnitedConsumers krijgen korting op autoverzekeringen, de zorgverzekering, energie, mobiele telefonie en brandstof. De korting verrekenen zij niet direct met de prijs, maar ontvang je in jouw persoonlijke kortingstegoed. Op deze manier spaar je ongemerkt een mooi bedrag per jaar! Heb je een bedrag van € 25,00 of meer gespaard, dan kun je jouw korting laten uitbetalen. Je bepaalt zelf wanneer je de korting laat uitbetalen: iedere maand een beetje of een paar keer per jaar een groter bedrag. Bij UnitedConsumers: Is iedereen welkom: het collectief is er voor en door consumenten Kun je eenvoudig besparen: UnitedConsumers maakt vaste lasten betaalbaar Is afspraak ook echt afspraak: ze zeggen wat ze doen en ze doen wat ze zeggen Staan ze altijd voor je klaar: UnitedConsumers is altijd bereikbaar voor vragen en persoonlijk advies Adresgegevens: Luchthavenweg 20 5657 EB Eindhoven 040 – 235 05 60 www.unitedconsumers.com info@unitedconsumers.com