Zorgpact: doet u ook mee?

Het Zorgpact stimuleert en faciliteert de regionale samenwerking tussen zorginstellingen, zorgopleidingen en lokale overheden. Aansprekende samenwerkingsinitiatieven kunt u aanmelden voor de ‘kopgroep van 100’: de 100 beste voorbeelden van hechte samenwerking.
Op woensdag 2 december wordt de ‘kopgroep van 100’ gelanceerd tijdens de ‘Landelijke werkdag Zorgpact en Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen’ in De Fabrique in Utrecht. U kunt uw samenwerkingsinitiatief via de website van het Zorgpact aanmelden voor de ‘kopgroep van 100’.

Word mede-eigenaar
Het Zorgpact is een uitnodiging voor en biedt een podium aan goede, vooroplopende samenwerkingsinitiatieven, zodat op regionaal niveau goede voorbeelden en agenda’s van samenwerking getoond kunnen worden. Bestaande netwerken worden daarom uitgenodigd mede-eigenaar te worden van het Zorgpact en elkaar te inspireren en een steun in de rug te geven. U kunt uw netwerk hiervoor aanmelden via de Zorgpact website.

Bestuurlijke tafels
Het Zorgpact wil ook weten welke dilemma’s u als samenwerkende partij tegenkomt, die gewenste veranderingen in de weg staan. Deze dilemma’s worden vervolgens geagendeerd op bestuurlijke tafels.

Doel Zorgpact
Het Zorgpact is door het Kabinet in het leven geroepen om de kwaliteit van de zorgprofessionals voor de toekomst te waarborgen en daarmee de kwaliteit van de zorg voor iedereen verhogen. Dat wordt gedaan door de samenwerking tussen werkgevers, onderwijsinstellingen en lokale overheden te stimuleren.

ZonMw en het Zorgpact
ZonMw ondersteunt het initiatief en de activiteiten van het Zorgpact. ZonMw heeft eerder initiatief genomen om beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk nader tot elkaar te laten komen. Dit heeft onder andere geresulteerd in een 10 punten actie-agenda en bijgedragen aan een toenemend aantal projecten ter bevordering van de regionale samenwerking tussen zorginstellingen en zorgopleidingen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen