V-Bio Ventures zal overal in Europa investeren

Array

V-Bio Ventures kondigt de eerste afsluiting aan van zijn V-Bio Ventures Fund 1 met kapitaalverbintenissen voor € 63 miljoen.
V-Bio Ventures zal nauw samenwerken met VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie . VIB is een van de oprichters van dit nieuwe investeringsfonds voor levenswetenschappen. Het instituut behoort tot de absolute wereldtop en heeft een sterke reputatie in het basis- en translationeel onderzoek in de levenswetenschappen, met een indrukwekkende staat van dienst in de ontwikkeling van succesvolle start-ups.

Willem Broekaert, Christina Takke © VIB

Willem Broekaert, Christina Takke
© VIB

V-Bio Ventures zal overal in Europa investeren in start-ups en jonge bedrijven met een hoog groeipotentieel in de levenswetenschappen. Het fonds zal zich concentreren op investeringen in de (bio)farmacie, de diagnostica en landbouwkundige verbeteringen. Het wil een portefeuille samenstellen van bedrijven die ontstaan zijn uit de onderzoekspijplijn van VIB en uit andere bronnen.

Aan de eerste afsluiting namen gespecialiseerde private en institutionele investeerders deel, met het Europees Investeringsfonds (EIF) als hoofdrolspeler. V-Bio Ventures wordt gesteund door verscheidene andere investeerders, zoals ARKimedes, Korys, en KU Leuven. ARKimedes is een initiatief van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen NV en van het Vlaams Gewest.

Christina Takke, Managing Partner en medeoprichter van V-Bio Ventures, merkt op: “Dit fonds is uniek door de manier waarop het een eigen transactieproces, solide financiële ondersteuning en een uitgebreid netwerk combineert om start-ups en jonge ondernemingen in de levenswetenschappen te steunen. Wij zijn trots op onze nauwe samenwerking met VIB en verwachten ons voordeel te doen met de grondige knowhow en zakelijke expertise die VIB in dit domein heeft opgebouwd.”

Willem Broekaert, Managing Partner en medeoprichter van V-Bio Ventures, voegt eraan toe: “Wij willen méér dan financiering aanbieden. Het is ook onze bedoeling om jonge ondernemingen te helpen bij de organisatie en de ontwikkeling van hun activiteiten en hen zo op weg te zetten naar internationaal succes.”

Piyush Unalkat, Head of Technology Transfer Investments bij het EIF, benadrukt: “Deze investering is een erkenning van de sterke wetenschappelijke onderbouw en het potentieel van VIB. Het instituut behoort tot de Europese top in termen van wetenschappelijke output en heeft een technologietransfer-afdeling van wereldklasse. Deze investering van het EIF past in ons streven om de commercialisering van innovatie in de EU te steunen.”

“Het grote engagement van het EIF in dit nieuwe durfkapitaalfonds bevestigt de reputatie van Vlaanderen als een topregio voor biotechbedrijven. V-Bio Ventures zal een katalysator zijn voor de lancering van innovatieve ondernemingen in de levenswetenschappen. Het zal bijkomende financiële middelen aanreiken die de groei van ons dynamische ecosysteem in de levenswetenschappen zullen stimuleren”, zegt Johan Cardoen, Managing Director van VIB.

Minister Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, voegt eraan toe: “Ik ben buitengewoon blij met het financiële engagement van private en institutionele investeerders in dit nieuwe investeringsfonds. De levenswetenschappen en de biotechnologie zijn een strategisch investeringsdomein voor de bevordering van de economische groei van het Vlaams Gewest. Ik ben ervan overtuigd dat dit fonds Vlaanderen zal helpen om zijn plaats in de voorhoede van de levenswetenschappen in Europa te behouden.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen