LunterenZorg krijgt last onder dwangsom

Array

De staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) LunterenZorg BV een last onder dwangsom gegeven. LunterenZorg moet zo snel mogelijk haar cliënten met de indicatie Wlz overplaatsen naar een andere zorgaanbieder en mag tot de zorg op orde is, geen nieuwe cliënten aannemen.

Bij Lunterenzorg wordt aan dezelfde cliënten op dezelfde manier zorg geleverd zoals dat voorheen gedaan werd door Zorgbruurs. Zorgbruurs kreeg van de staatssecretaris een aanwijzing om de zorg te staken en de cliënten over te dragen. Omdat de eigenaar van Zorgbruurs ook de eigenaar van LunterenZorg is en de zorgverlening de facto ook bij Lunterenzorg niet op orde is gebracht, heeft de staatssecretaris bepaald dat de aanwijzing ook onverkort geldt voor LunterenZorg.

LunterenZorg moet nu zo spoedig mogelijk uitvoering geven aan de aanwijzing en krijgt bij het in gebreke blijven een last onder dwangsom.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen