Haagse chronisch zieken en gehandicapten krijgen eenmalig 50 euro

Chronisch zieke en gehandicapte minima in Den Haag krijgen binnenkort van de gemeente een extra bijdrage van 50 euro. Ongeveer 18.000 Hagenaars komen voor de tegemoetkoming in aanmerking. Wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale Zaken) trekt hiervoor zo’n €900.000,- uit vanuit het armoedebudget.

Volgens het Nibud blijken minima met extra zorgkosten deze mede dankzij de gemeentelijke tegemoetkoming van €125,- per jaar en de collectieve zorgverzekering te kunnen betalen. Hierdoor blijft zorg voor iedereen toegankelijk en kunnen vaste lasten worden betaald. Toch is deze groep slechter af dan minima zonder ziekte of handicap waardoor ze harder door armoede getroffen worden.

Wethouder Rabin Baldewsingh: ,,De gevolgen van armoede en uitsluiting kunnen langdurig en hardnekkig van invloed zijn op de maatschappelijke en geestelijke positie van mensen. Ik wil mensen in hun kracht zetten zodat ze de regie over hun eigen leven kunnen nemen en mee kunnen doen in de stad. Door minima daarbij extra te helpen tonen we ons als gemeente solidair met mensen die het moeilijk hebben.”

Met de eenmalige uitkering van €50,- komt de gemeente Den Haag chronisch zieke en gehandicapte minima tegemoet zodat zij extra bestedingsruimte in december hebben. Onder de groep chronisch zieken en gehandicapten vallen ook veel ouderen. De uitbetaling van de extra uitkering zal in de eerste helft van december plaatsvinden.

Bron: Gemeente Den Haag

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen