Hoge onderscheiding voor emeritus hoogleraar reumatologie MUMC+

Hoge onderscheiding voor emeritus hoogleraar reumatoloog prof. dr. Sjef van der Linden MUMC+, hij is benoemd tot Master
Prof. dr. Sjef van der Linden, emeritus hoogleraar reumatologie van het Maastricht UMC+, heeft een hoge Amerikaanse onderscheiding gekregen. Van der Linden is door het American College of Rheumatology (ACR) benoemd tot Master.De onderscheiding, een van de hoogste van deze internationale beroepsvereniging, is hem verleend vanwege zijn uitmuntende werk op het gebied van de reumatologie, niet alleen als arts, maar ook als opleider en als wetenschapper. Van der Linden is vereerd met de hoge onderscheiding: “Het is een grote eer om erkenning te krijgen voor mijn commitment om de gezondheid van patiënten met reumatologische aandoeningen te verbeteren.”

Van der Linden studeerde geneeskunde in Leiden. Hij werd daar ook opgeleid tot reumatoloog. Na zijn studies werkte hij achtereenvolgens in het universiteitsziekenhuis (Inselspital) van Bern in Zwitserland, het Erasmus MC in Rotterdam en de McMaster University in Hamilton, Canada. In 1987 werd hij benoemd tot hoofd van de (destijds nieuwe) afdeling Reumatologie van het azM. Hij bleef dat tot 2013, toen hij met emeritaat ging. Als emeritus hoogleraar van het Maastricht UMC+ maakt hij momenteel nog deel uit van het promotieteam van een promovendus.

Ziekte van Bechterew
Op wetenschappelijk gebied heeft prof. dr. Van der Linden vooral zijn sporen verdiend met onderzoek naar de Ziekte van Bechterew (spondylitis ankylopoetica), zowel wat betreft de klinische als de epidemiologische en genetische aspecten. Hij is de oprichter van de Society for the Assessment of Ankylosing Spondylitis (ASAS), tegenwoordig Assessment of SpondyloArthritis international Society genaamd.

Officier
Prof. dr. Van der Linden was tijdens zijn jarenlange carrière voorzitter van de Standing Comittee on Epidemiology van de European League of Rheumatology (EULAR) en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR). In 1995 fungeerde hij als voorzitter van het EULAR-congres in Amsterdam. Van der Linden is bij zijn emeritaat in 2013 koninklijk onderscheiden en mag zich Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen