Stichting Eerlijke Geneesmiddelenvoorziening jaarcongres 2 december 2015

Array

Op 2 december a.s. van 13:00 tot 17:00 uur te Rotterdam is het zover; het jaarcongres van de stichting Eerlijke Geneesmiddelenvoorziening! Heeft u zich nog niet ingeschreven? Dat kunt u alsnog doen?

Achtergronden
Er gaan in de regel vele jaren overheen voordat een nieuw geneesmiddel voor de volledige doelgroep daadwerkelijk beschikbaar komt. Patiënten die niet voldoen aan de inclusiecriteria van onderzoek blijven verstoken van toegang totdat het gehele onderzoekstraject is doorlopen.

Met de opkomst van personalized medicine en het gegeven dat patientenpopulaties waarvoor nieuwe innovaties worden ontwikkeld steeds kleiner worden komt de vraag langzaam op of en in hoeverre we nog veel langer kunnen volstaan met ons huidige systeem van evidence based medicine?

Tijdens dit jaarcongres wenst stichting EGV het huidige systeem van EBM in kaart te brengen, te bespreken welke veiligheidswaarborgen dit systeem in zich bergt, inzichtelijk te maken tegen welke belemmeringen (in de praktijk) wordt aangelopen en via een algemene discussie te zoeken of en zo ja op welke verantwoorde manier tot snellere toegankelijkheid kan worden gekomen tot bepaalde, veelbelovende (onderzoeks-) geneesmiddelen voor die specifieke patientengroep met een unmet medical need.

Sprekers

  • De heer prof. K.J. Burggraaf, onderzoeksdirecteur bij het Leidse Centre for Human Drug Research (CHDR)
  • De heer prof. J.W. Coebergh, epidemioloog, professor em of cancer surveillance
  • De heer prof. Dr. H.G.M. Leufkens, voorzitter College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
  • Mevrouw E. Vroom, voorzitter Duchenne parent Project
  • De heer Prof. Y.M. Smulders, hoogleraar Interne geneeskunde VUMC
  • mevrouw dr. A. A. Van Royen – van Kerkhof, kinderarts UMC Utrecht
  • De heer M. Van der Graaff PhD, secretaris WAR Zorginstituut Nederland

Doelgroep
Tijdens het jaarcongres zijn alle stakeholders van de stichting EGV welkom. Dat betekent individuele voorschrijvers, (vertegenwoordigers van) medisch specialistische verenigingen, (vertegenwoordigers van) patiëntenorganisaties, en  (vertegenwoordigers van) commerciële organisaties (industrie). Daarnaast is een ieder welkom die geïnteresseerd is in en zich betrokken voelt bij het onderwerp van dit congres. Tijdens dit jaarcongres wordt gestreefd naar een gezonde balans tussen informatie en interactiviteit.

Kosten
Vertegenwoordigers van niet- commerciële organisaties hebben kosteloos toegang tot dit congres.
Aan vertegenwoordigers van commerciële organisaties zal een entree-bijdrage worden gevraagd van EUR 135,00.

Inschrijven
U kunt zich hier inschrijven!

Meer informatie
Voor meer (tussentijdse) informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Gordijn via: e-mail of 010 – 480 09 42.

Wat?
EGV jaarcongres 2015

Wanneer
2 december 2015

Waar?
Novotel Rotterdam Brainpark,
K.P. van der Mandelelaan 150
3062 MB Rotterdam

Tijd?
13:00 uur – 17:00 uur

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen