Lieke Melis uitgeroepen tot Beste Zelfzorgadviseur 2015

Array

Lieke Melis, drogist bij Etos Borniastraat 38 in Leeuwarden, is de winnares van de landelijke verkiezing Beste Zelfzorgadviseur van 2015. Deze verkiezing is een initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en drogistenvakblad Lijfblad en zet jaarlijks de (assistent-)drogist in het zonnetje die de consument het beste adviseert over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen.  De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Alida Blokzijl (D.I.O. Zuidwolde) en Celesta Paumen (Kruidvat Berkel-Enschot). Van harte gefeliciteerd!

De verkiezing
De verkiezing was toegankelijk voor medewerkers van drogisterijen met het keurmerk ‘erkend specialist in zelfzorg’. Ruim 120 (assistent-)drogisten hebben dit jaar meegedaan aan de verkiezing. Zij maakten in de eerste ronde een kennistest. De tien beste kandidaten gingen door naar de tweede ronde en werden in hun winkel bezocht door een mystery shopper. Tot slot mochten de drie beste adviseurs in de finale voor een vakjury komen, waar ze geïnterviewd werden over hun advieskeuzes, beroepshouding en motivatie.

Links Ruud Coolen van Brakel, IVM en winnares Lieke Melis Credits foto: CBD, Marieke Balk Fotografie

Links Ruud Coolen van Brakel, IVM en winnares Lieke Melis Credits foto: CBD, Marieke Balk Fotografie

“Een echte vakvrouw”
Hoewel het een erg spannende finale was, was de jury onverdeeld enthousiast over de kennis en kunde van de Leeuwardense drogist. Ze stelde goede vragen over de cases en zorgde dat ze alle informatie boven water haalde die zij nodig had om tot een goed advies te komen. De jury, bestaande uit Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Lyda Blom (docent apothekersopleiding Universiteit Utrecht), Anneke Kerkhoff (drogist) en Ele Visser (directeur PatiëntenAcademie), noemde Lieke “een echte vakvrouw en een terechte winnaar van de titel Beste Zelfzorgadviseur”.

Lieke is dinsdag 1 december verrast in haar winkel met een bokaal, champagne en een mooi prijzenpakket van IMKO, Lijfblad , het CBD en Etos hoofdkantoor. Zij ontving onder andere een boekenpakket, een eigen poster voor in de winkel, een wellness bon en een goodiebag vol luxe verzorgingsproducten. Daarnaast krijgt Lieke ook haar eigen column in Lijfblad “Ik ben helemaal overdonderd. Ik was wel zeker van mijn advies, maar dat ik ook zou winnen had ik niet verwacht. Zo leuk!” reageerde een enthousiaste Lieke.

Eervolle vermeldingen
Tweede plaats:   Alida Blokzijl (D.I.O.)
Derde plaats:   Celesta Paumen (Kruidvat)
Beste DA- drogist:  Yvonne Schaafstra
Beste Trekpleister-drogist: Mandy Koppendraier en Linda Harms
Beste zelfstandige drogist: Connie van ’t Hof (Drogisterij van Loon)
Beste Uw Eigen Drogist: Claudia van Wankum

Voor meer foto’s van de uitreiking, ga naar de Beste Zelfzorgadviseur facebookpagina.


Foto: Links Ruud Coolen van Brakel, IVM en winnares Lieke Melis Credits foto: CBD, Marieke Balk Fotografie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen