Kerstactiviteiten in wijksteunpunten van de Saxenburgh Groep

Array

De feestdagen zijn in aantocht. De verschillende wijksteunpunten van de Saxenburgh Groep spelen hierop in met tal van activiteiten. Medewerkers en vrijwilligers doen extra hun best voor de wijkbewoners en bewoners van de zorglocaties om samen te genieten van de bijzondere sfeer van deze tijd van het jaar. Een greep uit het grote aanbod:

Ommen
Wijksteunpunt ’t Vlierhuis houdt op 12 december van 9.30 – 13.00 uur een sfeervolle overdekte kerstfair met een gevarieerd aanbod van kramen. Bezoekers zullen de heerlijke geuren van versgebakken knieperties of snert kunnen opsnuiven en natuurlijk proeven. Tevens is er een verloting met leuke prijzen.

Wijksteunpunt Nijenhaghen organiseert een breed scala aan kerstactiviteiten. Zo is er op 16 december ’s middags een workshop kerststuk maken, op 17 en 24 december kerstprogramma’s met zang en op dinsdagavond 22 december een kerstdiner voor bewoners van Nijenhaghen en wijkbewoners. In de laatste week van december staan de knieperties, warme chocomelk, glühwein, oliebollen en accordeonmuziek garant voor gezellige en sfeervolle momenten bij het wijksteunpunt.

Hardenberg
Dinsdag 15 december staat Wijksteunpunt De Schoutenhof de gehele dag in het teken van kerst met ’s morgens een Sing-In met medewerking van Fedde Kroon en ’s middags een kerstbakje maken. Op 18 december kunnen wijkbewoners aanschuiven bij het Samen Eten Kerstdiner. Wel van tevoren even aanmelden. Wijksteunpunt Oostloorn organiseert op 18 december van 10.00 – 11.30 uur een workshop bloemschikken voor kerst onder leiding van Miny Wilpshaar. Maandag 21 december staat een fantastisch kerstbuffet klaar voor de bewoners uit de wijk. In Zorgcentrum Clara Feyoena Heem treedt op 18 december ’s morgens het Clara Orkest op voor de bewoners en familie. Dit orkest wordt gevormd door eigen medewerkers.

Gramsbergen
In Zorgcentrum ’t Welgelegen is op 18 december een kerstmarkt met voor elk wat wils. Tijdens de kerstviering op 21 december komt ‘Euphonia’ zingen en op 23 december is er een kerstdiner voor de bewoners van het zorgcentrum. Oudejaarsdag staat in het teken van oliebollen bakken en eten.

Coevorden
Zorgcentrum Aleida Kramer vormt zaterdag 12 december het decor voor de jaarlijkse winterfair, een gezellige markt met ruim 25 kramen. Ook de kerstman zal een bezoekje brengen. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor de bewoners van het zorgcentrum staat er een kerstdiner op het programma. Het jaar wordt op 31 december afgesloten met de traditionele vuurwerkshow.

Op de website www.saxenburgh.nl, op de locaties en in de buurt worden de vele activiteiten nader aangekondigd.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen