Meander MC organiseert acht gratis workshops Look Good, Feel Better in 2016

Workshops Look Good, Feel Better in Meander
Verzorging voor mensen met kanker. Kanker en de behandelingen daarvan kunnen grote gevolgen voor het uiterlijk hebben. Extra aandacht en zorg voor het uiterlijk kan dan veel betekenen voor patiënten. De workshops ‘Look Good, Feel Better’, die voor het zesde jaar worden georganiseerd in Meander, bieden ook ruimte voor lotgenotencontact in een ontspannen sfeer.
De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens of (recent) na hun behandeling. Linda Groot, verpleegkundig consulent oncologie, organiseert de workshops Look Good, Feel Better in Meander: “Look Good, Feel Better geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers gedurende twee uur tips en adviezen over huid-, haar- en nagelverzorging en over make-up aan de hand van een twaalf-stappenplan. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met speciaal voor de workshops beschikbaar gestelde cosmeticaproducten. Ook is er een kapper/haarwerker aanwezig die een korte presentatie geeft over haarwerken en alternatieven, zoals mutsjes en shawls.”

LookGoodFeelBetter-1De workshops vinden plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Voor 2016 zijn er acht workshops gepland: 18 januari, 14 maart, 18 april, 23 mei, 4 juli, 29 augustus, 10 oktober en 21 november. Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen kosteloos deelnemen aan de workshops Look Good, Feel Better. Wilt u meer weten of direct aanmelden voor de workshops? Kijk dan op www.meanderoncologischcentrum.nl of informeer bij uw oncologieverpleegkundige. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Look Good, Feel Better.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen