Zorgvilla’s Twente scoren hoog met tevredenheidsonderzoek

Huize Den Oostenborgh een 9,7 en Villa Meijling een 9,6
Huize Den Oostenborgh in Ootmarsum en Villa Meiling in Borne mogen zich rekenen tot de eredivisie van de particuliere zorgcentra in Nederland. Deze conclusie kan worden getrokken op basis van een klanttevredenheidsonderzoek dat recent is uitgevoerd in deze zorgvilla’s. Huize Den Oostenborg kreeg met een 9,7 het hoogste cijfer gevolgd door Villa Meiling met een 9,6.

Onafhankelijk kwaliteitsonderzoek
Algemeen manager Jolanda Latka is erg blij met de uitslag van het onderzoek dat is uitgevoerd door het bureau Triqs. “We hadden dit wel gehoopt en ook wel verwacht”, zegt Jolanda Latka, “maar als het dan ook bewaarheid wordt dan is dat alleen maar fantastisch. Temeer ook omdat het om een onafhankelijk kwaliteitsonderzoek gaat. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zetten zich dag en nacht in om net dat beetje extra te verzorgen voor de bewoners en als dat wordt herkend, dan mogen we trots zijn. ”

Waardering boven het landelijk gemiddelde
Het onderzoek werd uitgevoerd omdat de Zorgvilla’s Twente, onder welke naam Den Oostenborgh en Villa Meiling opereren, bezig zijn met een certificatietraject. Voor het onderzoek werden alle bewoners uitgebreid ondervraagd over hun ervaringen in Huize Den Oostenborgh en Villa Meiling. Ook hun familieleden c.q. contactpersonen werden daarbij betrokken. Alle aspecten kwamen daarbij aan de orde zoals bejegening, privacy, kwaliteit personeel en inspraak en informatie. In totaal kregen de ondervraagden 31 vragen voorgelegd. En op alle vragen was de waardering boven het landelijk gemiddelde.
—————————————————————————————————————–

Over Zorgvilla’s Twente
Huize Den Oostenborgh bestaat al bijna 19 jaar. Directeur Bert Kolfoort was destijds een van de eersten in het oosten van het land met een particulier zorgcentrum. Inmiddels alweer vijfenhalf jaar geleden begon hij ook in Borne met Villa Meiling.
Deze zorgvilla’s bieden mensen met een intensieve zorgbehoefte een riante, stijlvolle en beschermde woonomgeving. In een huiselijke sfeer ontvangen de bewoners alle gewenste persoonlijke zorg en begeleiding door een betrokken en vakbekwaam team. Ook voor palliatieve zorg (zorg in het laatste stadium van het leven) en tijdelijke opvang biedt Zorgvilla’s Twente mogelijkheden. Zie voor meer informatie www.zorgvillastwente.nl

Bron: BTK Zorg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen