Meander STER-kliniek voor diagnose en behandeling Slaap-Apneu-Syndroom

Array

De Apneu Patiëntenvereniging beloont Meander Medisch Centrum met een STER voor de diagnose en behandeling van slaapapneu. Dit geeft aan dat patiënten vinden dat Meander bovengemiddeld presteert.

Om het jaar doet de Apneu Vereniging een tevredenheidsonderzoek onder patiënten naar de diagnose en behandeling van slaapapneu in Nederland. Op basis hiervan worden sterren uitgedeeld die patiënten helpen bij het maken van de keuze voor een kliniek. Piet-Hein van Mechelen, voorzitter van de Apneu Patiëntenvereniging, reikte de ster uit. Meander KNO-arts Koos Mol is “blij met de waardering van onze patiënten, maar het kan altijd nog beter. We willen van een STER-kliniek naar een TOP-kliniek”.

Het Slaap-Apneu-Syndroom is een aandoening waarbij KNO-artsen, longartsen, neurologen en kaakchirurgen van Meander samenwerken. Jaarlijks zien zij in Meander Medisch Centrum bijna 1500 patiënten met het Slaap-Apneu-Syndroom. Apneu-patiënten hebben vooral last van snurken, ademstops gedurende de nacht en extreme vermoeidheid/slaperigheid overdag. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. De diagnose wordt meestal door de KNO-arts gesteld. De therapie wordt afhankelijk van de oorzaak en in overleg met de patiënt door de KNO-arts, longarts, neuroloog of kaakchirurg gegeven. Moeilijke gevallen worden eerst in de werkgroep “Morpheus” besproken. Zo streeft Meander Medisch Centrum naar de meest optimale behandeling van apneu-patiënten.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen