Cardioloog Leonard Hofstra gekozen als patiëntvriendelijkste zorgverlener van 2015

Array

Lifestyleprogramma SLIM ter preventie van hart- en vaatziekten erg gewaardeerd
Cardioloog Leonard Hofstra is verkozen tot meest patiëntvriendelijke zorgverlener 2015. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt aan een individuele zorgverlener die zich volgens de beoordelingen op ZorgkaartNederland onderscheidt. Patienten geven aan vooral zijn rust en zijn luisterend oor te waarderen.

Dr. Leonard Hofstra heeft de prijs met trots in ontvangst genomen: ,,Het is altijd mijn doel geweest om mensen zo goed mogelijk te helpen in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Bij Cardiologie Centra Nederland stellen we de patiënt centraal en proberen we een doktersbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn er bij ons nooit wachttijden en krijgt de patiënt aan het einde van de onderzoeken meteen de diagnose en een eventueel behandelplan te horen zodat hij weet waar hij aan toe is. Het is fijn te merken dat dit door patiënten wordt gewaardeerd, dat is tenslotte waar we het voor doen.”
De Patiëntvriendelijkheidsprijs 2015 is uitgereikt door ZorgkaartNederland. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst toegekend aan een individuele zorgverlener op basis van beoordelingen die patiënten op de website van ZorgkaartNederland hebben achtergelaten. Er zijn ook prijzen uitgereikt in de categorieën meest patiëntvriendelijke ziekenhuis en kliniek van 2015 en meest cliëntvriendelijke verpleeg-/ verzorgingshuis van 2015.

SLIM
Na een succesvolle carrière als cardioloog en wetenschapper in het Academisch Ziekenhuis Maastricht is professor Leonard Hofstra nu managing cardioloog bij Cardiologie Centra Nederland. Sinds uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 90 procent van de hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, wijdt Hofstra zich volledig aan preventie en lifestyle interventie. Dit doet hij via zijn Succesvolle Lifestyle Interventie Methode (SLIM). Niet de zoveelste afvalmethode, maar een gezonde en bewuste lifestyle gericht op voeding, voldoende rust, minder stress en genoeg beweging. Zo ontdekte hij dat koud douchen kan helpen om kilo’s kwijt te raken, en dat bepaalde muziek het stresshormoon in het lichaam verlaagt wat goed is voor de algehele gezondheid. Deze methode is een beproefd succes. De praktijk leert bijvoorbeeld dat medicijnen voor een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol vaak niet meer nodig zijn na het volgen van SLIM.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen