Kerstconcert ‘Nu Sijt Willecome’ in JBZ kapel

Array

Op zondag 20 december 2015 vindt om 15.00 uur in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis het kerstconcert ‘Nu Sijt Willecome’ plaats. Vocaal kwartet ‘Luister…’ heeft zijn favoriete liederen gekozen uit het internationale kerstrepertoire en neemt u tijdens dit kerstconcert mee op een reis door de tijd. Er is muziek uit de tijd van de Renaissance en de Barok, met componisten als Praetorius, Byrd en Bach, en muziek uit recente tijden, van componisten Berlioz, Reger en Strategier.

Verrassend zijn de minder bekende Nederlandstalige kerstliederen van componisten als Marius Brandts Buys en Hubert Cuypers, die zelden ten gehore worden gebracht. Kom luisteren en genieten van dit bijzondere kerstconcert. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn, de toegang is gratis. Aanmelden kan via www.jbz.nl/concerten.

Vocaal kwartet ‘Luister…’
Vocaal kwartet ‘Luister…’ vaart zijn koers dwars door de vocale muziekwereld. Het ensemble legt zich toe op het a capella uitvoeren van originele composities uit de gehele muziekliteratuur, zo ook hedendaagse muziek. De kleine, kwetsbare bezetting van een kwartet stelt hoge eisen aan de uitvoerenden. De vier zangers, Marius Schouten (bas), Ellen Brok (sopraan), Igna van der Cammen (alt) en Henk Koops (tenor), zijn gedegen opgeleide en ervaren vocalisten. De harmonie van hun stemmen, gecombineerd met het zichtbare genoegen waarmee gemusiceerd wordt, maken de concerten van ‘Luister…’ tot een plezier om bij te wonen.

Helende omgeving
Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun ervaringen met behulp van muziek. De concerten in de kapel zijn toegankelijk voor patiënten en hun bezoekers, maar ook medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Onder de noemer ‘Muziek in de kapel’ organiseert de dienst Geestelijke Verzorging samen met de kunstcommissie concerten in de kapel. De kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. De orgelconcerten komen tot stand samen met de Brabantse Orgelfederatie. Voor meer informatie over dit bijzondere concert en aanmelding, kijk op www.jbz.nl/concerten. Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving, waarin wij continu streven naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het JBZ georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.

Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch
De Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch organiseert jaarlijks een 80-tal lunchconcerten. Een keur van musici en ensembles uit de professionele kamermuziekscene uit binnen- en buitenland geven (bijna) iedere donderdag- en zaterdagmiddag een uitvoering in de Azijnfabriek, Bethaniestraat 4 te ’s-Hertogenbosch.

Op de foto ziet u van links naar rechts Marius Schouten (bas), Ellen Brok (sopraan), Igna van der Cammen (alt) en Henk Koops (tenor).

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen