Meander publiceert Kenniskaart Vasculitis

Array

Wat kunnen vasculitispatiënten verwachten als zij bij Meander Medisch Centrum in behandeling zijn? Die informatie is sinds kort te vinden in de Kenniskaart Vasculitis, een initiatief van zeven patiëntenverenigingen. De Kenniskaart Vasculitis beschrijft op transparante wijze de expertise die er in Meander aanwezig op gebied van vasculitis.

In Meander worden jaarlijks zo’n tweehonderd mensen met de aandoening vasculitis behandeld. Internist-nefroloog Chris Hagen: “Bij vasculitis zijn bloedvaten ontstoken en beschadigd. De bloedvaten gaan lekken, waardoor er rode, blauwe, paarse of zwarte verkleuringen, een soort bloeduitstortingen, op de huid verschijnen. Niet alleen de vaten van de huid kunnen door vasculitis worden beschadigd, ook de bloedvaten van organen zoals de nieren of de longen kunnen getroffen worden. In Meander behandelen we het meest ANCA-vasculitis en grote vaten-vasculitis.”

In de Kenniskaart staan tien standaard blokken met informatie die patiënten belangrijk vinden. Zo is er in de Kenniskaart Vasculitis ondermeer informatie te vinden over de specifieke diagnostiek, het multidisciplinaire team en de bereikbaarheid van de polikliniek. Ook samenwerking met de huisartsen in de regio en met patiëntenverenigingen is een belangrijk punt. Chris Hagen: “De vasculitiszorg is multidisciplinair: naast een internist-nefroloog ook een klinisch immunoloog, een KNO-arts, een neuroloog en een dermatoloog. Het laboratorium van Meander is bovendien gespecialiseerd in ANCA-testen. We hebben alle expertise in huis om de patiënt de beste vasculitiszorg te geven en zijn blij dat we dit kunnen laten zien in de Kenniskaart Vasculitis.”

Meer weten? Kijk op www.expertiseinkaart.nl/kenniskaarten
Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen