MMC opnieuw zeer patiëntvriendelijk ziekenhuis

Met daarnaast nominatie meest patiëntvriendelijke zorgverlener
Longarts De Munck is zeer patiëntvriendelijk, aldus de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). MMC is trots opnieuw tot de top 10 meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen van Nederland te behoren. Naast deze benoeming was longarts De Munck genomineerd als meest patiëntvriendelijke zorgverlener.

Om de patiëntvriendelijkheid van ziekenhuizen te beoordelen is een analyse gemaakt van de waarderingen op Zorgkaart Nederland. Deze website, een initiatief van de NPCF, biedt patiënten de gelegenheid een zorgaanbieder of zorgprofessional te beoordelen.

Patiënten beoordelen de ziekenhuizen op accommodatie, afspraken, behandeling, informatie, luisteren en medewerkers. MMC kreeg in totaal 684 waarderingen op Zorgkaart Nederland met gemiddeld cijfer een 8.5.

Naamloos1Dokter De Munck is trots op zijn nominatie: “Ik neem echt de tijd voor iedere patiënt in de spreekkamer. Het is belangrijk dat de patiënt voldoende kennis heeft over zijn aandoening. Zonodig teken ik het voor ze uit.” De Munck wordt met een gemiddelde van 9.8 zeer hoog beoordeeld op Zorgkaart Nederland. Zo wordt hij door zijn patiënten omschreven als zeer kundig, opgewekt, recht door zee, meelevend, menselijk en als een goede luisteraar die tijd neemt voor zijn patiënten.

Elly van der Meijden, lid cliëntenraad MMC, is blij met de erkenning: “Patiëntvriendelijkheid zit in alle dagelijkse dingen; neemt de dokter de tijd voor mij en luistert hij goed? Kan ik makkelijk parkeren? Maar ook: communiceren dokters onderling goed en word ik goed voorgelicht? Al deze zaken moeten goed geregeld zijn.”

Bron: Máxima Medisch Centrum