Nieuwe collectieve zorgverzekering voor Haagse minima

De gemeente Den Haag heeft met zorgverzekeraars VGZ en Azivo een overeenkomst gesloten voor de collectieve zorgverzekering 2016 voor Haagse minima. Het collectieve contract biedt ondermeer een totaalpakket met vergoedingen voor tandarts, fysiotherapie en medicijnen. Aan het collectieve contract voor minima nemen al 57.000 verzekerden deel.

Wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken) en vertegenwoordigers van VGZ en Azivo hebben de overeenkomst dinsdag 15 december ondertekend. De gemeente Den Haag trekt €10 miljoen uit voor de collectieve zorgverzekering als onderdeel van het Haagse armoedebeleid.

Geen onverwachte medische kosten
Mensen die moeten rondkomen van een inkomen tot 130% van het sociaal minimum komen dankzij de collectieve verzekering niet voor onverwachte medische kosten te staan, bijvoorbeeld omdat het eigen risico al is meeverzekerd. Verzekerden krijgen binnen deze collectieve verzekering een korting van 7% op de basispremie. Verder wordt door de gemeente een maandelijkse bijdrage aan de premie voor de aanvullende verzekering betaald:

€20 per betalende verzekerde met een inkomen tot 110%
€30 voor de AOW’ers uit deze inkomensgroep
€10 voor de inkomens van 110 – 130%.

Daar staat voor de gemeente een besparing op de bijzondere bijstand tegenover. Alles wat verzekerd is hoeft niet meer als medische kosten individueel te worden vergoed.

Zelfzorgmiddelen meeverzekerd
Naast de tandarts, fysiotherapie en medicijnen zijn het wettelijk verplicht eigen risico (€385 in 2016), de eigen bijdragen in de basisverzekering en de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp en/of begeleiding aan het CAK in de aanvullende verzekering ondergebracht. Nieuw is dat de verstrekking van zelfzorgmiddelen nu ook aanvullend is verzekerd. Deze thuisapotheek was een wens vanuit de Stichting Leergeld en wordt in 2016 door Azivo opgenomen.

Fotobijschrift :  V.l.n.r.: Boy Sluiter (VGZ), wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken), Gijs Rotteveel 9Azivo/Menzis) en Dineke Ten Hoorn Boer (directeur dienst SZW, gemeente Den Haag)

Fotobijschrift : V.l.n.r.: Boy Sluiter (VGZ), wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken), Gijs Rotteveel 9Azivo/Menzis) en Dineke Ten Hoorn Boer (directeur dienst SZW, gemeente Den Haag)

Foto: gemeente Den Haag (vrij van rechten)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen