Meander gecertificeerd voor doelmatig en rechtmatig declareren

Array

Meander Medisch Centrum ontving op 14 december het Direct Doelmatig Declareren certificaat voor negen specialismen. Dit is een bewijs van gefundeerd vertrouwen voor zorgverzekeraars dat het ziekenhuis passende zorg levert en declareert.

Lid van de Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum René van Dijk: “We zijn heel trots op deze eerste stap. De DDD certificering is belangrijk voor onze relatie met patiënten en de zorgverzekeraars. Hierdoor is zichtbaar dat Meander de zorg rechtmatig en doelmatig levert en declareert. Dit biedt ons voordelen, onder andere in de vorm van betere en speciale inkoopvoorwaarden van de zorg en hier profiteren onze patiënten weer van.”

Doelmatig betekent passend bij de verrichte zorg en rechtmatig betekent dat Meander voldoet aan alle wettelijke eisen. Meander Medisch Centrum investeert al jaren in mensen en ICT-middelen om de administratieve processen optimaal in te richten tegen de laagst mogelijke kosten. Hierdoor is het gelukt om in korte tijd gecertificeerd te worden.

Het certificeringstraject is gestart in samenwerking met de grootste verzekeraar uit de regio, Zilveren Kruis. Het certificaat wordt afgegeven door een onafhankelijke partij, Intelligence to Integrity (i2i). Zij stellen op een objectieve manier vast dat er sprake is van gegrond vertrouwen tussen het ziekenhuis en de verzekeraars. Hierdoor zal het aantal materiële controles over rechtmatigheid en doelmatigheid drastisch verminderen en zullen de administratieve lasten afnemen.

De negen specialismen die op 14 december jl. hun certificaat ontvingen zijn Anesthesiologie,  Chirurgie, Kaakchirurgie, Kindergeneeskunde, Maag Darm Lever ziekten, Oogheelkunde, Orthopedie, Plastische Chirurgie en Reumatologie. Het doel is om eind 2016 alle specialismen gecertificeerd te hebben.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen