Röpcke-Zweers Ziekenhuis ontvangt Spataderkeurmerk 2015

Array

Spataderkeurmerk Digitaal 2015Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft het Spataderkeurmerk 2015 gekregen. De Hart&Vaatgroep wil met het Spataderkeurmerk bijdragen aan goede kwaliteit van behandeling van spataders in Nederland. Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria.

Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voldoet aan 13 van de 13 criteria en de wachttijd bedraagt slechts enkele weken. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep in Hardenberg, werkt nauw samen met Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Het Röpcke Zweers Ziekenhuis biedt voor- en nazorg op gebied van vaatzorg op de vaatpoli.

De vaatoperaties worden gedaan in ZGT Almelo. De spataderbehandelingen ook in Hardenberg. Door de samenwerking van de partijen kan het ziekenhuis voldoen aan de criteria die de patiëntenorganisatie stelt aan de vaatzorg in Nederland.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen