Martijn Wiesenekker wordt nieuw lid Raad van Bestuur Diakonessenhuis

0
1339

De Raad van Toezicht heeft per 1 april 2016 Martijn Wiesenekker (1975) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Met zijn benoeming is de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis weer compleet. Op 15 december jl. is John Taks begonnen als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.

Martijn Wiesenekker heeft een ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft hij eerst een aantal jaren gewerkt bij KPMG Business Advisory Services, waarna hij is overgestapt naar het AMC. Daar was hij ruim zes jaar directeur van de Divisie Inwendige Specialismen. In die periode was hij ook drie jaar directeur van het AMC Hartcentrum. Sinds twee jaar is hij programmadirecteur Alliantie AMC – VUmc.

Marten Oosting, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn zeer verheugd dat wij Martijn Wiesenekker bereid hebben gevonden om toe te treden tot onze Raad van Bestuur. Taks en Wiesenekker vormen naar ons idee een sterk koppel. Alle geledingen in het ziekenhuis hebben ons voornemen om hen te benoemen, zeer positief ontvangen. Wij hebben dan ook hoge verwachtingen van de wijze waarop dit duo leiding gaat geven aan het Diakonessenhuis.”

Martijn Wiesenekker: ”Ik heb erg veel zin om samen met John Taks en alle medewerkers aan een stabiele organisatie en de toekomst van het Diakonessenhuis te werken. Een ziekenhuis met uitdagingen, maar vooral veel potentie. Aan de ontwikkeling daarvan wil ik als nieuwe bestuurder graag mijn steentje bijdragen.”

Bron: Diakonessenhuis Utrecht