Biotech durfinvesteerder biedt particulieren mogelijkheid te investeren oncologie

Biotech durfinvesteerder Aglaia biedt particulieren mogelijkheid te investeren in kansrijke oncologie-bedrijven via onderhands marktplatform
Particuliere investeerders kunnen vanaf vandaag bij Van Lanschot Bankiers inschrijven op het Aglaia Oncology II Feeder Fund. De participaties worden vervolgens ‘genoteerd’ op het investeringsplatform van Van Lanschot. Particulieren kunnen deelnemen met een bedrag van minimaal € 100.000. Veel lager dan een directe investering in het onderliggende Aglaia Oncology Fund II, waarvoor een ondergrens geldt van  € 1 miljoen.

Daarmee komt Aglaia tegemoet aan de wens van steeds meer vermogende particulieren om in kansrijke biotech-ondernemingen te investeren. Het Feeder Fund wordt aandeelhouder in Aglaia Oncology Fund II. Vanuit dit fonds vinden de komende jaren investeringen plaats in acht tot twaalf jonge biotech-ondernemingen. Ieder half jaar zijn de belangen via de besloten onderhandse markt verhandelbaar.

In Aglaia’s eerste fonds participeerden alleen Nederlandse families. Ook in het tweede fonds, waarvoor reeds € 50 miljoen aan commitments is afgegeven, is sprake van aanzienlijke participatie door deze categorie, naast de deelname van een aantal gerenommeerde institutionele partijen.

Impact investing
De toenemende vraag van particulieren en stichtingen typeert tevens de trend in de samenleving naar impact investing waarbij financieel rendement hand in hand gaat met maatschappelijk rendement. Aglaia helpt met het Oncology Fund II voorkomen dat veelbelovende vindingen bij gebrek aan kennis en risicokapitaal niet verder worden ontwikkeld en derhalve de patiënt niet bereiken. Onder Aglaia’s eerste fonds hebben inmiddels vier revolutionaire experimentele medicijnen de kliniek bereikt.

Karl Rothweiler, partner van Aglaia zegt:

“De enorme kennisontwikkeling in de afgelopen tien jaar over de oorzaken van kanker genereert vele nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van innovatieve toepassingen. Aglaia’s rol is deze mogelijkheden te vertalen op zo’n wijze dat ze verder door de industrie kunnen worden opgepakt.”


Werking Feeder Fund op onderhandse markt
De participatie in het Feeder Fund is, als gevolg van de keuze voor een coöperatie, een zogeheten ledenbelang. De ledenbelangen zijn via het platform verhandelbaar op basis van vraag en aanbod. Om de verhandelbaarheid te vergroten is gekozen voor ledenbelangen met een initiële waarde van € 10.000, met een minimum inleg van € 100.000.

Het platform van Van Lanschot wordt reeds door een aantal grote partijen ingezet voor de verhandelbaarheid van open en gesloten fondsen. Het Aglaia Oncology II Feeder Fund kent een gesloten karakter. Alleen partijen die zich via Van Lanschot aanmelden krijgen toegang tot het platform.

Twee keer per jaar – de eerste keer op basis van het gehele boekjaar 2016 – staat het handelsplatform gedurende een vastgestelde periode van twee weken open voor koop en verkoop van de ledenbelangen. Vraag en aanbod worden gecoördineerd en bij matching worden transacties uitgevoerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen