Aanpassingen brengen regels NZa dichterbij praktijk

0
1339

De NZa heeft de beleidsregel prestatiebeschrijvingen farmaceutische zorg en de nadere regel declaratie- en transparantieverplichtingen aangepast. De wijzigingen nemen eventuele onduidelijkheden weg en laten de regels beter aansluiten bij de praktijk. Inhoudelijk verandert er voor de praktijk niets.

BNG ook bij weekterhandstelling
De beleidsregel prestatiebeschrijvingen farmaceutische zorg geeft nu duidelijk weer dat een begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel ook kan plaatsvinden bij een eerste terhandstelling van een geneesmiddel in weekdoseerverpakking. Dit was al mogelijk en betreft dus geen inhoudelijke aanpassing van de beleidsregel.

De wijze waarop het verdwijnen van de knip tussen de terhandstelling en het begeleidingsgesprek in de eerdere versie van de beleidsregel stond, gaf onduidelijkheid over de vraag of een begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel ook kan plaatsvinden bij een eerste terhandstelling van een geneesmiddel in weekdoseerverpakking. Deze onduidelijkheid heeft de NZa nu weggenomen.

KNMP-bericht (10 september): ‘BNG niet meer apart op de nota’ Beleidsregel prestatiebeschrijvingen farmaceutische zorg

Deelprestaties op 1 regel op de nota
De nadere regel declaratie- en transparantieverplichtingen is zo aangepast dat deelprestaties (zoals een ANZ-toeslag of een magistrale bereiding) op dezelfde regel op de nota als de prestatie komen te staan. Dit sluit aan bij de praktijk, de methodiek van de G-Standaard en apotheekinformatiesystemen.

Lees de nadere regel declaratie- en transparantieverplichtingen

Transparantie folder
Eerder dit jaar brachten de KNMP en de NZa een gezamenlijke folder uit waarin de transparantieverplichtingen uit verschillende NZa-documenten zijn vastgelegd in één overzichtelijke folder.

BRONKNMP
Vorig artikelNieuwe geneesmiddelen en andere aanbevelingen CHMP 14-17 december
Volgend artikelApothekers niet de dupe van ‘Het roer moet om’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.