SVB onderdeel onderdeel van het PGB-probleem

Array

De problemen met het uitbetalen van persoonsgebonden budgetten (pgb) steeds niet opgelost. Volgens Nicoly Vermeulen werken de ICT-systemen nog steeds niet naar behoren en leveren partijen als gemeenten, zorgkantoren en budgethouders informatie te laat. De SVB regelt sinds begin dit jaar de uitbetaling van de pgb’s aan zo’n 140.000 patiënten. Door fouten bij gemeenten en de SVB kregen zorgverleners van duizenden patiënten veel te laat betaald.In mei van dit jaar bood de SVB-directeur al haar excuses aan in de Tweede Kamer voor de problemen bij de uitbetaling van het PGB. Deze week is ze in gesprek met de media (NRC) over de problemen. Daarin geeft ze ook aan dat de SVB onderdeel is van het probleem. Vermeulen erkent dat het aanvragen van pgb’s ingewikkeld is. De formulieren zijn volgens haar soms onbegrijpelijk  en het systeem moet structureel vereenvoudigd worden.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen