Dr. Leonard Hofstra bindt strijd aan tegen overgewicht en ziekten

Cardioloog introduceert methode om makkelijk af te slanken en gezonder te leven
Cardioloog Leonard Hofstra heeft maar één doel: Nederland gezonder maken. Met zijn nieuwe boek Snel SLIM, dat 8 januari uitkomt, gaat hij de strijd aan met overgewicht en de bijkomende gezondheidskwalen. Snel SLIM draait om dr. Hofstra’s Succesvolle Lifestyle Interventie Methode (SLIM), een unieke en succesvolle combinatie van beter slapen, ontstressen, effectief bewegen en verantwoorde voeding.

De Succesvolle Lifestyle Interventie Methode (SLIM) van cardioloog Leonard Hofstra gaat verder dan alleen adviezen over eten en sport. Dr. Hofstra: ,,Afvallen terwijl je slecht slaapt? Vergeet het maar. Op dieet terwijl je veel stress hebt? Nauwelijks te doen. Daarom pakt SLIM de hele lifestyle aan.” Zo legt hij in zijn boek Snel Slim uit hoe koud douchen kan helpen bij het verbranden van vet, en gaat hij in op de rol van muziek. Bepaalde muziek verlaagt het stresshormoon in je lichaam, wat goed is voor je algehele gezondheid. ,,Zo is tijdens wetenschappelijk onderzoek bijvoorbeeld het ‘Mozarteffect’ bewezen. Patiënten die een openhartoperatie hadden ondergaan en naar muziek van Mozart luisterden, herstelden sneller er beter,” weet Hofstra. Zijn boek Snel SLIM staat vol met praktische tips, ‘leefschema’s’ en recepten waarmee deze wetenschappelijke kennis makkelijk kan worden toegepast in het dagelijks leven voor een gezondere lifestyle.

Ons land kent meer dan 1 miljoen hart- en vaatpatiënten, van wie er per dag ruim 100 aan hun ziekte overlijden. Deze aantallen nemen volgens cijfers van de Hartstichting in hoog tempo toe. Sinds wetenschappelijk is bewezen dat circa 90 procent van deze hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl, wijdt cardioloog Leonard Hofstra zich volledig aan preventie en lifestyle interventie. Zijn SLIM is een beproefd succes. De praktijk leert bijvoorbeeld dat medicijnen voor een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol vaak niet meer nodig zijn na het volgen van SLIM. Met het boek Snel SLIM wil Hofstra zijn methode toegankelijk maken voor iedereen die zich gezonder en energieker wil voelen, of een paar kilo kwijt wil.

Vet mag weer
Strenge diëten zijn vaak niet lang vol te houden, en wie er mee stopt komt meestal weer kilo’s aan. SLIM werkt anders. Door bewust bezig te zijn met je lifestyle kun je blijven genieten van lekker eten en ondertussen toch afvallen en aan je gezondheid werken. Voor de laatste voedingsinzichten en de recepten werkt dr. Leonard Hofstra samen met de stichting Voeding Leeft. Lang is er gedacht dat vetten de grote boosdoener zijn bij hart- en vaatzieken, maar er komt steeds meer bewijs dat juist de snel opneembare koolhydraten, zoals suikers in fabrieksproducten, leiden tot hart- en vaatziekten.

Snel SLIM verschijnt 8 januari en is te bestellen via www.slimlifestyle.nl. Via deze website kan iedereen zich tevens aanmelden om de lifestyle methode 12 weken lang gratis te volgen, geholpen door schema’s, recepten en tips van dr. Leonard Hofstra.

Over Leonard Hofstra
Na een succesvolle carrière als cardioloog en wetenschapper in het Academisch Ziekenhuis Maastricht is professor Leonard Hofstra nu managing cardioloog bij Cardiologie Centra Nederland. Hij is onlangs verkozen tot de meest patiëntvriendelijke zorgverlener van 2015.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen