SEH Scheper en HAP Emmen verbouwen

Array

Deze week is in ziekenhuislocatie Scheper, onderdeel van Treant Zorggroep, gestart met de verbouwing van de spoedeisende hulp (SEH) en de CHD huisartsenpost Emmen (HAP). De verbouwing duurt zes maanden.

De huidige SEH is te klein voor het aantal patiënten dat iedere dag geholpen moet worden en er is te weinig werkruimte beschikbaar. Ook de samenwerking met de huisartsenpost wordt door de huidige situatie bemoeilijkt.

Na de verbouwing is het gezamenlijke werkgebied van de SEH en HAP flink vergroot met een ruimte voor opvang van slachtoffers van seksueel geweld, een gipskamer, een isolatieruimte, extra triagekamers, een kamer voor de opvang van kinderen en een decontaminatie-unit (voor slachtoffers die zich moeten ontsmetten bij incidenten van chemische, biologische, radiologische of nucleaire aard). Bovendien worden de SEH en HAP toegankelijk via één centrale balie waar zowel patiënten van de HAP als de SEH zich kunnen melden. Deze balie zal 24 uur per dag geopend zijn. De samenwerking tussen de SEH en Hap zorgt ook voor een makkelijkere patiënten-overdracht.

Andere ingang
De verbouwing van de SEH/HAP brengt enige veranderingen met zich mee. Zo wordt de huisartsenpost (open in de avond-, nacht- en weekenduren) tijdens de verbouwing gehuisvest op de polikliniek chirurgie. Daarna verhuist de HAP weer naar zijn oude locatie bij de spoedeisende hulp. Patiënten die de tijdelijke HAP willen bezoeken, kunnen deze via de hoofdingang van ziekenhuislocatie Scheper bereiken. De hoofdingang van het Scheper is voortaan dag en nacht open. De ingang bij de SEH is alleen bestemd voor mensen die spoedeisende zorg nodig hebben of die over zes maanden naar de huisartsenpost moeten. Via de SEH is er geen doorgang meer naar de rest van het ziekenhuis.

Kindvriendelijke wachtkamer
Een van de zaken die tijdens de verbouwing gerealiseerd wordt, is het kindvriendelijker maken van de gezamenlijke wachtkamer van de HAP en de SEH. Het Ronald McDonald Kinderfonds geeft hiervoor een financiële bijdrage.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen