Saxenburgh Groep onderschrijft belang streekfunctie Hardenberg

In zijn nieuwjaarstoespraak heeft Burgemeester Snijders van Hardenberg zich bezorgd getoond over het behoud van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voor de regio. Hij heeft dit gezegd in relatie tot de streekfunctie van de gemeente Hardenberg. Deze staat onder druk vanwege het voornemen van de Provincie Overijssel om deze status van de gemeente Hardenberg te laten vervallen.

De Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep onderschrijft het belang van behoud van deze streekfunctie voor de gemeente en haar eigen organisatie.

De Saxenburgh Groep vervult in deze regio een belangrijke rol op het gebied van ziekenhuis-, ouderen- en revalidatiezorg. Het verzorgingsgebied telt 110.000 inwoners. Voor de mensen in deze regio is het van groot belang dat deze gezondheidszorgvoorzieningen binnen handbereik blijven.

Daarnaast heeft de Saxenburgh Groep een belangrijke economische functie als één van de grootste werkgevers in deze regio. Er werken 1.750 mensen en 1.000 vrijwilligers, die voor het merendeel ook wonen in deze regio.

Ook binnen het vitaliteitsprogramma Vitaal Vechtdal – niet voor niets door het Ministerie van VWS als proeftuin aangemerkt – levert de Saxenburgh Groep een groot aandeel in het op peil houden en brengen van de gezondheid van de mensen in deze regio.

“Wij zien de besluitvorming van de Provincie Overijssel over het behoud van de streekfunctie voor Hardenberg dan ook met vertrouwen tegemoet. En wat de Saxenburgh Groep betreft: Niet voor niets hebben wij in het afgelopen jaar onze organisatie financieel op orde gebracht. Hiermee hebben wij hebben een stevig fundament gelegd voor de toekomst van de Saxenburgh Groep,” aldus Henri Janssen, voorzitter van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen