Altijd al Sybren

Pepper Books verwerft rechten van roman – met autobiografische elementen – over transgender man
Zomer 2016 verschijnt Altijd al Sybren. Het is een gefictionaliseerde autobiografische roman van Micha Meinderts. Pepper Books verwierf de rechten van dit boek via Willem Bisseling van literair agentschap Sebes & Bisseling.

Micha Meinderts schreef diverse boeken en is in het dagelijks leven vertaler. De ervaringen die hij in zijn privéleven als transgender man meemaakte vormden de basis voor Altijd al Sybren.

Willem Bisseling: ‘Altijd al Sybren is een roman met autobiografische elementen over een jonge trans man die zijn draai probeert te vinden in zijn nieuwe lijf en leven. Het gaat niet over de transitie van vrouw naar man, niet over de lange en moeilijke aanloop naar die beslissing. Micha wilde juist beschrijven wat er daarna gebeurt, als iedereen om je heen ervan uitgaat dat het moeilijkste voorbij is en je tamelijk eenzaam je weg moet vinden.’

Uitgever Mariska Budding: ‘Micha schrijft met een indrukwekkende en soms kwetsbare openheid en dat maakt deze roman over leven met transseksualiteit origineel. Redacteur Linda Crombach en ik waren er meteen van overtuigd dat dit verhaal gepubliceerd moest worden bij Pepper Books. Een verhaal dat verteld moet worden om meer begrip en openheid te krijgen voor de keuze die een mens maakt en welke invloed die kan hebben op je leven.’

Auteur Micha Meinderts: ‘Wat mooi dat mijn pad zich dat met Pepper Books heeft gekruist. Ik weet zeker dat zij mijn verhaal met integriteit en bezieling zullen brengen naar waar het moet zijn. De maatschappij is zoetjesaan wel klaar om te weten dat transgender mensen in de eerste plaats mensen zijn, met een leven en gevoelens en verlangens net als ieder ander. Met Pepper Books kan ik dat aan iedereen gaan vertellen.’

Het boek
Het verhaal vertelt in de ik-vorm hoe Sybren in Nederland aan een nieuw leven begint. Hij is pas gescheiden en heeft 20 jaar in Amerika gewoond. Daar was hij een getrouwde jonge vrouw, hier is hij een single homoman die probeert te wennen aan zijn nieuwe lijf en zijn nieuwe rol. Een collega helpt hem de Nederlandse gewoonten te doorgronden. De jongen van de sportschool lijkt in hem geïnteresseerd. Sybren snakt naar de intimiteit en seksualiteit van een relatie, maar kan hij over zijn verleden vertellen, of kan hij beter zijn mond houden?  De verhaallijn in het heden wordt afgewisseld met korte scènes – geschreven in de derde persoon – uit de jeugd van Sybren toen hij nog Brechtje heette en zijn leven als meisje geen vorm kon geven. Door de contrastwerking wordt het ‘je wel of niet thuis voelen’ in je lijf en de enorme invloed daarvan op je welbevinden voor de lezer invoelbaar en kan hij met Sybren meeleven.

Altijd al Sybren verschijnt eind augustus bij Pepper Books.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen